Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruotsin Toto75-karonkka: Fiftyfour vei kaksivuotislähdön suuret setelit

Ruotsin Toto75-kierros ratkaistiin Jägerossa. Iltapäivän ykköslähtö oli kaksivuotiaiden Svensk Uppfödninglöping -finaali.
Tomas Malmqvist valmentaa kaksivuotiasta Fiftyfouria.
Tomas Malmqvist valmentaa kaksivuotiasta Fiftyfouria. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

1. Fiftyfour

Jägersron iltapäivän ykköstapaus oli kaksivuotiaiden lämminveristen Svensk Uppfödningslöpning -finaali. Sen voittaja palkittiin 800 000 kruunulla ja ”premiechansattuna” voittaja kuittasi tuon palkinnon kaksinkertaisesti. Ja voittajahan oli ylivertainen – koko matkan johtanut Fiftyfour. Erittäin lupaavasti uransa avannut Tomas Malmqvistin valmentama ori noteerasi pikamatkalla tuloksen 13,4. Fiftyfourin rattailla istui tanskalainen Ken Ecce, jolle voitto oli hänen ohjastajauransa suurin. Tomas Malmqvistin hevoset pärjäävät ympäri Eurooppaa, ja tämän voiton myötä hänen tallinsa kausiansiot nousivat jo liki 27 miljoonaan kruunuun.

Myös suomalaisilla on syytä olla lähdön tapahtumista iloinen. Riina Rekilä tarjosi Vegas Wanialleen tarkan reissun toisessa parissa ulkona, mistä vauhdikas varsa kiitti kirimällä arvokkaaseen kolmossijaan. Rekilän silmäterän tulos oli 13,7. Jälleen kerran Rekilällä on mahtava lupaus tallissaan!

2. Four Guys Dream

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Stefan Perssonin ohjastama Four Guys Dream oli vakuuttava hopeadivisioonalähdön voitossaan. Ruuna kävi hakemassa ensimmäisen takasuoran alussa johtopaikan, mistä se liukui maalisuoralla varmoin ottein vastustajiensa ulottumattomiin. Voittotulos täydellä matkalla oli komea 11,6 ja se näytti syntyvän lähes puolivaloilla.

Four Guys Dreamia valmentaa Håkan K Persson. Hänen hoivissaan hevonen on tehnyt tasaista nousua kohti Ruotsin avointa tasoa, ja nyt sen voittosumma ylitti kultadivisioonan rajan (1,7 miljoonaa kruunua). Mielenkiintoista nähdä, pystyykö ruuna parantamaan vielä pari askelta pärjätäkseen myös kaikkein kovimmalla tasolla.

3. Lucky Guy Boko

Yksi Jägersron ravien lennokkaimmista esityksistä nähtiin Klass I -lähdössä. Maltalaislähtöisen Tyler Mifsudin taitavasti ohjastama Lucky Guy Boko ravasi neljännessä ulkona, mistä valjakko iski kiriin viimeisellä takasuoralla. Lopputuloksena oli suvereeni ykkössija, kun suosikit eivät pystyneet alkuunkaan vastaamaan ruunan voittoisaan kiriin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lucky Guy Bokoa valmentaa Joakim Lövgren. Ruunan voitto tuli mailin matkalla tuloksella 11,6. Edellinen ykkössija oli peräisin heinäkuulta, mutta vastaavan menon jatkuessa Lucky Guy Bokosta kuullaan vielä paljon.