Korona-aika saa monet toteuttamaan haaveensa kotieläimestä – Ruotsissa hevoskauppa käy vielä kiivaampana kuin koirien myynti - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Korona-aika saa monet toteuttamaan haaveensa kotieläimestä – Ruotsissa hevoskauppa käy vielä kiivaampana kuin koirien myynti

"Moni näyttää ostavan hevosen, kun ei voi matkustaa ulkomaille", hevosyrittäjä toteaa.
Jarno Mela
Kun korona rajoittaa liikkumista, monella on enemmän aikaa lemmikki- tai harrastuseläimelle.

Koronapandemia on siirtänyt monen työpisteen kotiin ja saanut ihmiset muutenkin käyttämään enemmän aikaa kotioloissa. Moni on tässä tilanteessa päättänyt toteuttaa haaveensa kotieläimestä.

Ruotsissa on kevään ja kesän mittaan hankittu koteihin paljon koiria. Vielä kiivaammin on kuitenkin käynyt hevoskauppa, ATL-lehti kertoo.

Vakuutusyhtiö Agria on kevään aikana myynyt 19 prosenttia enemmän hevosvakuutuksia kuin vuotta aiemmin. Koirille uusia vakuutuksia on myyty 17 ja kissoille 14 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Pieneläinvakuutusten määrä on kasvanut peräti 30 prosenttia. Tähän ryhmään kuuluivat muun muassa kanit, marsut, hamsterit, linnut ja rotat.

"Hevoskaupassa on täysi vauhti päällä", kertoo ATL-lehden haastattelema hevosyrittäjä Anna Ozén Krylbosta. "Myin esimerkiksi kuuden päivän ikäisen varsan ja kaksivuotiaan hevosen nopeasti ja todella hyvään hintaan. Moni näyttää ostavan hevosen, kun ei voi matkustaa ulkomaille."

Varsinkin moni kouluratsastaja törmää nyt siihen, että uutta osaavaa hevosta on vaikea löytää.

ATL-lehden juttu

Lue myös:

Etätyö toi myös koiraongelman Ruotsiin

Näin koronavirus mullisti lemmikkien elämää: Pentujen kysyntään tuli piikki, koirien lainaamista on jouduttu kieltämään ja omistajat ovat aina kotona

Lue lisää

Video: Mininaudat ovat nyt suosittuja lemmikkejä Yhdysvalloissa – Rich Bogle esittelee miniatyyrikarjaansa

Etätyö toi myös koiraongelman Ruotsiin

Ethän anna lemmikillesi ihmisille tarkoitettuja särkylääkkeitä? Seurauksena voi olla jopa hengenvaarallinen myrkytys

Seuraako koronasta varsakato? Tammojen siemennysten pelätään vähenevän tänä vuonna