Hevoset

Suomen Hippos vaihtoi puheenjohtajaa: Kari Eriksson voitti istuvan puheenjohtajan Juha Rehulan

Hallitukseen valittiin entisiä voimia: Juha Lyyski ja Hannu Nivola jatkavat, Matti Rajaharju palaa hallitukseen.
HANNU RAINAMO
Juha Rehula (vas.) hävisi uusintaottelun Kari Erikssonille. Miehet olivat vastakkain myös 2,5 vuotta sitten, kun keskusjärjestö valitsi viimeksi puheenjohtajan.

Suomen Hippoksen valtuuskunta valitsi keskiviikkona puheenjohtajakseen kahdeksi tulevaksi vuodeksi Kari Erikssonin 22 äänellä. Juha Rehula hävisi vaalin 18 äänellä.

Puheenjohtajavaali tehtiin ensimmäistä kertaa järjestön historiassa sähköisesti. Ääniä annettiin onnistuneesti 40. Valtuuskunnassa on 42 jäsentä.

Rehula ja Eriksson olivat vastakkain vaalissa myös 2,5 vuotta sitten.

Varatuomari Kari Eriksson on oman asianajotoimiston yrittäjä Oulusta. Hän on aiemmin ollut Hippoksen hallituksessa, myös sen varapuheenjohtajana. Hän johti järjestön hallitusta vt. puheenjohtajana keväällä 2018, kun varsojen tunnistamista koskeva sotku kuohutti hevoskasvattajien mieliä.

Eriksson on toiminut Oulun ravirataa pyörittävän Pohjolan hevosystävien puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana yhteensä 15 vuotta. Hän luopui tehtävästä syksyllä alkaessaan harkita Rehulan haastamista.

Eriksson kritisoi linjapuheessaan selvin sanoin syksyllä tehtyä ratkaisua vähentää kilpailupäivien määrää koko maasta 36:lla.

"Ilman ravikilpailuja ei ole raviurheilua. Kun sinne isketään, se on sydämen vajaatoimintaa. Kaikki muut konstit on ensin käytettävä kuin puututaan ravipäiviin."

Molemmat puheenjohtajaehdokkaat toivoivat silti järjestöltä enemmän yhteen suuntaan toimimista. Eriksson vakuutti uskovansa raviurheilun tulevaisuuteen eikä esittänyt valtuuskunnassa esitettyyn uuteen strategiaan muutoksia.

"Nyt pitää mennä konkretiaan, enää eivät kauniit lauseet riitä. Tulen tekemään kaikkeni, että nämä asiat toteutuvat."

Rehula kiitti Erikssonia siitä, että vaalitaisto käytiin siististi. "Olen oppinut ja nähnyt paljon. Toivon, että tätä lajia ei museoida. Tämä laji on niin hieno, että sinne se ei jouda. Se on lainausmerkeissä testamenttini."

"Varmaan tuli tehtyä virheitä. Olen kiitollinen mahdollisuudesta. Matka jatkuu ja se jatkuu eteenpäin."

Hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle kolme jäsentä. Ääniä annettiin onnistuneesti tässäkin 40. Kukin valtuuskunnan jäsen äänesti samalla kierroksella kolmea ehdokasta hallitukseen.

Hallituksessa jatkavat erovuorossa olleet Juha Lyyski, 21 ääntä, ja Hannu Nivola, 30 ääntä. Hallituksen nestoriksi nousi Matti Rajaharju, joka teki 22 äänellä paluun hallitukseen yhden välikauden jälkeen.

Nivola ja Rajaharju ovat luopuneet Erikssonin tavoin raviratojen puheenjohtajan paikoista tänä syksynä.

Ehdolla olleista uusista voimista, Helena Halinen, Heikki Kosonen ja Mervi Roiha-Härkönen, yksikään ei kelvannut valtuuskunnalle, vaikka MT Ravinetin gallupissa ravikenttä osoitti toivetta uudistumisesta.

Nivola peittosi kokouksen lopuksi äänin 27–13 Lyyskin varapuheenjohtajavaalissa.

Hallituksessa jatkavat Anne Laitinen, Tuomo Ojanperä ja Harri Voutilainen.

Kaikkien jäsenten toimikausi on kaksi vuotta kerrallaan.

Hippoksen valtuuskunta oli koolla Jyväskylän Laajavuoressa ja osa sen jäsenistä osallistui kokoukseen verkon kautta. Kokouksessa hyväksyttiin myös vuosien 2021–2024 strategia sekä mittaristo, jolla tavoitteita voidaan seurata niin raviradoilla kuin hevosjalostusliitoissa.

Hippos tähtää muun muassa raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelman saamiseen valmiiksi jo ensi vuonna.

Lue myös:

Uusintaottelu Suomen Hippoksen johdosta – lue blogeista Juha Rehulan ja Kari Erikssonin näkemykset raviurheilun tärkeimmistä ratkaisuista

MT Ravinetin gallup hallitusehdokkaista: Nivola, Roiha-Härkönen, Halinen kärjessä

Mikä on raviurheilussa rakkainta, mikä kriittisin epäkohta? Näin vastasivat Suomen Hippoksen hallitukseen pyrkivät

MT Hevoset
Lue lisää

Katastrofin ainekset Suomen Hippoksen ja ravikentän johtamisessa

Suomen Hippokseen ravialueet ja valiokunta syntyivät – vaikutukset hevosjalostusliittoihin jäivät ilmaan

Karigasniemen K-kauppiaan hevoset kilpailevat kolmessa maassa menestyen – ”Eihän maanpäältä mitään mukaansa saa. Hevoset tarjoavat hienoja elämyksiä", sanoo Seppo Härkönen

Vaarallinen ja kustannuksia aiheuttava ralli jatkuu Teivossa – kuka tunnistaa auton?

MT Hevoset