LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Hevoset

Susanna Mäki aloittaa Suomen Hippoksessa hevosten hyvinvoinnin eläinlääkärinä – Martti Tala keskittyy lääkeaine- ja dopingtyöhön

Uusi eläinlääkäri tulee työskentelemään yhdessä erityisesti rataeläinlääkärien kanssa, ja hän tekee myös yhteistyötä suuvaurioiden tutkijoiden kanssa.
Susanna Mäen albumi / Suomen Hippos, Juho Hämäläinen / kooste: Aatu Jaakkola
Susanna Mäki aloittaa Suomen Hippoksessa helmikuun alussa.

Suomen Hippos panostaa hevosten hyvinvointikysymyksiin ja palkkaa siihen toisen asiantuntijaeläinlääkärin helmikuun alusta.

Tehtävässä aloittaa hevossairauksista erikoistumistyötään tekevä eläinlääkäri Susanna Mäki. Hän tekee nykyisin päivystyksiä Viikin yliopistollisessa eläinsairaalassa ja Equivetin klinikalla Vermossa sekä on myös Vermon rataeläinlääkärinä.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön nykyinen asiantuntijaeläinlääkäri Martti Tala jatkaa työssään, mutta hän keskittyy ennen kaikkea lääkeainevalvonnan ja dopingtyön kysymyksiin.

Tala katsoo, että Mäki tuo kollegana tärkeän lisän niin hyvinvointi-, jalostus- ja kasvatustyöhön kuin koulutuksiin, jotka on suunnattu kilpailueläinlääkäreille ja muille varikkoalueen toimijoille.

”Rataeläinlääkärin työ on helposti vähän yksinäistä, ja toivon, että voimme jatkossa tehdä tiiviimpää yhteistyötä, hakea yhdessä yhteistä linjaa ja kasvattaa koulutuksen määrää”, Mäki kommentoi tiedotteessa.

Työ suuvaurioiden eteen jatkuu järjestössä, kun Helsingin yliopiston tutkijat tekevät jatkotyötä Kati Tuomolan aloittamalle suuvaurioiden tutkimukselle.

”On usein vaikea vetää johtopäätöksiä vain yhteen tutkimukseen nojaten, joten lisätutkimusta tarvitaan. Haluan korostaa, ettei tutkimuksen tarkoitus ole osoittaa virheitä, vaan tuottaa tietoa, jonka avulla voimme löytää keinoja ehkäistä vaurioita", Mäki toteaa.

Esimerkiksi Vermossa ei viime vuoden aikana annettu kilpailukieltoa yhdellekään hevoselle suuvaurioiden takia. Maan pääradalla tehdään jo kaikissa raveissa hyvinvointitarkastuksia, eikä niissä löytynyt viime keskiviikon raveissakaan hevosista akuutteja vaurioita.

Hyvinvointitarkastukset on tarkoitus laajentaa kaikille maakuntaradoille. Tarkastusten tulokset dokumentoidaan ja aineisto on hyödynnettävissä myös jatkotutkimuksessa.

Viron Tartossa eläinlääkäriksi valmistunut Mäki on työskennellyt Laukaan ja Kuopion hevosklinikoilla parin vuoden ajan. Laukaan klinikan aikana hän työskenteli rataeläinlääkärinä Killerillä.

Opiskeluaikana hän toimi harjoitteluissa eri hevosklinikoilla Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa sekä kotimaisilla hevosklinikoilla Tampereella ja Hyvinkäällä ja valmistumisen jälkeen hän on tehnyt myös kunnaneläinlääkärin sijaistuksia eri puolilla maata.

Mäen työ Suomen Hippoksessa on osa-aikainen, noin kaksi päivää viikossa, ja hän jatkaa rinnalla käytännön klinikkatyötä.

Lue myös:

Ravihevosten suuterveyden tutkiminen jatkuu – suu tutkitaan kilpailun jälkeen ja viikon päästä uudelleen

Hevosten suututkija Kati Tuomola palkittiin eläinten hyvinvointipalkinnolla tutkimustiedon laajasta levittämisestä käytäntöön – tutkimuksella kansainvälistäkin merkitystä

MT Hevoset
Lue lisää

Ravihevosten suuterveyden tutkiminen jatkuu – suu tutkitaan kilpailun jälkeen ja viikon päästä uudelleen

Katastrofin ainekset Suomen Hippoksen ja ravikentän johtamisessa

Kuopiossa ylivoimavoiton ottaneet Velvet, 13, ja valmentajansa Mira Järvi ovat erilainen tarina

Koronapandemia laittaa kapuloita jääravien rattaisiin

MT Hevoset