Suomen Toto75-karonkka: Hissun Turbo antoi voimien puhua - All Star Mint ravasi vuoden voitokkaimmaksi

Ravivuosi 2022 päättyi Vermon raveihin, jotka ajettiin keliolosuhteiden johdosta Lahden Jokimaalla.
Hissun Turbo oli kylmäveristen ykkössarjan paras vahvalla kirillä.
Hissun Turbo oli kylmäveristen ykkössarjan paras vahvalla kirillä. Kuva: Satu Pitkänen / Suomen Hippos
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1.Hissun Turbo

Kylmäveristen ykkössarjassa nähtiin vahva kirivoittaja. Suuri suosikki oli Antti Teivaisen ohjastama Pauhis, joka pääsi etenemään varhain keulapaikalle. Se sai rauhoittaa välipuolikkaalla tahtia tuntuvasti ja kilometri ravattiin ainoastaan 27,5-vauhtia. Kolmannessa ulkona ravasi Hissun Turbo, joka nousi kolmannen radan kiertoon noin 800 metriä ennen maalia.

Tuomas Pakkasen ohjastama Hissun Turbo teki vahvan juoksun, joka kantoi ykköseksi. Pauhis sijoittui toiseksi. Mikko ja Helena Väisänen omistavat ja ovat kasvattaneet yhdeksänvuotiaan ruunan. Mikko Väisänen myös valmentaa hevosta. Timo Väisänen on ruunan hoitaja.

2. Viulan Voitto

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kylmäveristen JouluCup-finaalissa nähtiin yllätysvoittaja. Paalulta matkaan startannut Viulan Voitto löysi juoksupaikan kolmannesta sisältä Satasen Onnin kaasuttaessa kovaa tahtia keulapaikalla. Sieltä valjakko nousi toiselle radalle noin 900 metriä ennen maalia edeten loppukaarteessa keulapaikalle. Siitä ori piti pintansa maaliin saakka. Petri Mäkisen ohjastama ja valmentama hevonen ansaitsi voitosta 12 500 euroa. Alli Vähäniitty omistaa ja Juhani Mäkinen on hevosen kasvattaja.

3. All Star Mint

Toto75-pelin avauskohteessa ratkesi vuoden voitokkaimman ravurin titteli. Pelisuosikki All Star Mint löysi juoksupaikan kolmannesta parista ulkoa. Delightful Moment oli alussa nopein ja se oli lähdön keulanimi. All Star Mintillä oli alla ennen lauantaita 16 voittoa. Valjakko kohosi takasuoralla kolmannen radan kiertoon noin 600 metriä ennen maalia edeten loppukaarteessa johtavan rinnalle. Siitä ruuna matkasi jälleen uuteen voittoon ja vuoden voitokkaimmaksi ravuriksi.

Jarmo Saarela ohjasti hevosta tällä kertaa. Viikko oli taustavoimille hieno, sillä All Star Mint voitti myös Vermossa keskiviikkona. Jarmo Kuusela valmentaa, omistaa ja on kasvattanut hevosen.