Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomen Toto75-karonkka: Knows Best kaasutteli muilta karkuun kotiradallaan

Kotimaan Kavioliiga-ravit ajettiin Lahden Jokimaalla. Gaalaravien vakuuttavin voittaja nähtiin Kultadivisioonassa.
Tommi Kylliäiselle päivä oli hieno. Mies ohjasti kaksi Toto75-voittoa kotiradallaan.
Tommi Kylliäiselle päivä oli hieno. Mies ohjasti kaksi Toto75-voittoa kotiradallaan. Kuva: Elina Paavola

1. Knows Best

Kultadivisioonan käsikirjoitus oli voittajan osalta kovin selkeä. Ykkösradalta matkaan avannut starttikatapultti Knows Best otti leikitellen porukan komentoonsa. Sen jälkeen asemat oli nopeasti haettu ja matkavauhti oli todella maltillista. Avauspuolikas hölkkäiltiin 15,0-vauhtia. Myös tuhannen metrin väliaika oli ainoastaan 16,5. Loppua tultiin luonnollisesti kaasu pohjassa ja 08,5-vauhtisella lopetuksella ei ollut pahemmin ohittajia. Hierro Boko kiri toisesta ulkoa toiseksi ja Mr Big Star oli kolmas.

Tommi Kylliäinen ohjasti Hannu Laakkosen valmentamaa hevosta, jonka omistaa ja on kasvattanut ML Stable Oy. Laura Laakkonen hoitaa hevosta.

2. Jakob K.Boko

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Haastajadivisioonakarsinta oli etukäteen kahden kivenkovan hevosen välinen taisto. Sitä se myös oli itse lähdössä. Nelosradalta startannut pelisuosikki Jakob K.Boko eteni alkumatkasta tuulenhalkojaksi. Sen pahin vastustaja Kiikku’s Trooper starttasi matkaan radalta 12 edeten kolmannen radan kautta johtohevosen ulkopuolelle. Loppusuoralla otettiin hevosista mittaa ja Jakob K.Boko oli lopussa parempi. Kiikku’s Trooper oli urhea kakkonen. Jari Kinnunen ohjasti valmennettavaansa, jonka omistaa Stable Vipclass. Boko Stables Holland B.V. on kasvattanut seitsemänvuotiaan hevosen. Terhi Heimo on hoitaja.

3. Hold Me Cloud

Nousijadivisioonakarsinnassa nähtiin yllätysvoittaja, kun keulapaikalla juossut ykkössuosikki MAS Flash sai tyytyä kakkossijaan. Hold Me Cloud juoksi kolmannessa sisällä, mistä valjakko löysi vapaat väylät viimeisen takasuoran päässä hyökäten heti kolmannelle radalle. Päätöspuolikkaan kiri tuotti tulosta ja ruuna lennätti Henry M Bollströmin ja Eeva-Liisa Kallion uransa ensimmäiseen Toto75-voittoon. Bollström vastasi ohjastuksesta ja Kallio valmentaa, hoitaa ja osaomistaa hevosen yhdessä Kimmo Taipaleen kanssa. Elli Alfreds on kasvattanut hevosen.