Eläinlääkäri: Osa ihmisistä suhtautuu lemmikkinsä aggressiivisuuteen kevyesti – "Se ei ole mikään vitsi, jos koira yrittää purra" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Eläinlääkäri: Osa ihmisistä suhtautuu lemmikkinsä aggressiivisuuteen kevyesti – "Se ei ole mikään vitsi, jos koira yrittää purra"

Vihaiselle koiralle voi laittaa kuonokopan, mutta aggressiivisuudesta pitää varoittaa etukäteen.
Sanne Katainen
Jos koira on joskus ollut aggressiivinen eläinlääkäriä kohtaan, sille kannattaa laittaa kuonokoppa. Rokotukseen tullut 12-viikkoinen, monirotuinen Donna ei pure vaan pusuttaa.

Vääksyssä praktiikkaa pitävä kunnaneläinlääkäri Riikka Lasonen tapaa työssään monenlaisia asiakkaita.

Työturvasta huolehtiminen on eläinlääkärille jatkuvaa tasapainoilua. Hevosten kanssa eläinlääkärin on oltava erityisen valppaana niiden nopean reaktiokyvyn takia.

Vaikeuksia voi syntyä, vaikka eläin ei olisi iso. Lemmikkien omistajat suhtautuvat toisinaan aivan liian kevyesti lemmikkinsä vaaralliseen käytökseen.

Kunnaneläinlääkäri toivoisi, että omistajat kertoisivat reilusti, jos koira on esimerkiksi aggressiivinen.

Eläinlääkärille tilanne on totinen: jos koira puree, puremat usein tulehtuvat. Haava kädessä ei voi leikata potilasta tai poi’ittaa lehmää.

”Se ei ole mikään vitsi, jos koira yrittää purra. Jos aggressiivisuus on tiedossa, koiralle voi laittaa kuonokopan. Kuonokoppa ei vahingoita, mutta sitä ei laiteta muuten vain", Lasonen painottaa.

Lue koko juttu eläinlääkäri Riikka Lasosen työpäivästä:

Eläinten hyvinvointi on Suomessa parantunut merkittävästi, sanoo kunnaneläinlääkäri Riikka Lasonen – MT seurasi päivän työtä, jossa tapaa asiakkaiden karvaisen kirjon

Lue lisää

Osaatko hoitaa koirasi kesähaavereita? Eläinlääkäri kertoo, mitä kannattaa tehdä, jos vaikkapa kyy on purrut koiraasi tai koira on juonut sinileväistä vettä

Etätyö toi myös koiraongelman Ruotsiin

Vapaana ollut isokokoinen koira tunkeutui aitaukseen ja tappoi lampaan Rovaniemellä

EU-parlamentti tyytymätön eläinkuljetusten valvontaan, perustaa oman tutkintavaliokunnan – "Säädöksiä ei noudateta kunnolla"