Puolustusministeri Kaikkonen kenttäpiispan möläytyksistä: "Tällaisilla lausunnoilla ei pidä haitata Puolustusvoimien hyvää työtä yhtään enempää" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Puolustusministeri Kaikkonen kenttäpiispan möläytyksistä: "Tällaisilla lausunnoilla ei pidä haitata Puolustusvoimien hyvää työtä yhtään enempää"

Kenttäpiispa poisti itse blogitekstinsä ja pyysi anteeksi kirjoitustaan.
Kari Salonen
Puolustusministeri Antti Kaikkonen vakuuttaa, että kenttäpiispan blogitekstistä otetaan opiksi.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen tuomitsee kenttäpiispa Pekka Särkiön blogitekstin, jossa Särkiö muun muassa kehotti nuoria naisia pysymään synnyttäjinä ja arvioi vapaan seksin ajavan Suomen turmioon.

Kun tekstistä nousi somemyrsky, kenttäpiispa poisti itse blogitekstinsä ja pyysi tekoaan anteeksi. Puolustusvoimat pahoitteli asiaa twitterissä ja ilmoitti asian käsittelyn jatkuvan.

Puolustusministeri Kaikkonen kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että asiaa todellakin käsitellään.

"Hallinnolliset jatkokeskustelut puolustushallinnossa tulevat varmistamaan, että tapauksesta otetaan opiksi. Tällaisilla lausunnoilla ei pidä haitata Puolustusvoimien hyvää työtä yhtään enempää."

Kenttäpiispan kirjallinen möläytys nostaa ikävällä tavalla pintaan vanhoilliset käsityksen puolustusvoimien toiminnasta ja asenteista. Kaikkonen haluaa asettaa heti asian mittakaavaan.

"Arvostan suuresti Puolustusvoimien arkista työtä tasa-arvon puolesta. On selvää, että kenttäpiispan blogi ei vastannut puolustushallinnon pitkäaikaisia tavoitteita ja arvoja. On tärkeää, että tekstin kirjoittaja tämän myös ymmärsi ja esitti anteeksipyyntönsä asiassa."

Kaikkonen ei kommentoinut saako kenttäpiispa jatkaa tehtävässään.

"Puolustusvoimissa on toimittava, ja toimitaan, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi joka päivä. Jokainen ihminen ansaitsee asiallisen kohtelun, tätä edellytetään myös Puolustusvoimien henkilöstöltä. Asiallisen käyttäytymisen velvoite koskettaa myös vapaa-aikaa sekä virkatyön ulkopuolella julkisuuteen esitettyjä lausuntoja."

Lue lisää

Puolustusvoimat lopettaa kenttäpiispan kohublogin käsittelyn – syntyvyyttä käsitellyt teksti kehotti panemaan "karvakanteleen soimaan"

Sekavaan tilanteeseen ajautunut keskusta päättää uudesta valtiovarainministeristä tänään – arvuuttelu ministeristä käy kuumana, samoin valtakamppailu puolueessa

Antti Kaikkonen valitsee pienokaisen ennemmin kuin lähtee kisaamaan valtiovarainministerin salkusta tai keskustan puheenjohtajuudesta

Keskustan henkilövalinnoissa kovat spekulaatiot – "Kulmunin päätös oli erittäin suuri järkytys"