Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Pohjois-Karjalassa raivattiin myrskypuu ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle – pelastuslaitos kiittelee paikallisten asennetta ja omatoimisuutta

Sähköttomiä talouksia on yli 70 000 159 kunnassa.
Johannes Tervo
Kuvituskuva Aila-myrskystä.

Merialueilla kovimmat tuulet puhaltavat parhaillaan Perämerellä ja itäisellä Suomenlahdella, eniten sähkökatkoja on Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa Energiateollisuuden sähkökatkokartta-palvelun mukaan.

Sähköttömiä talouksia on yli 70 000 159 kunnassa.

Pohjois-Karjalan maakuntaa Liisa -myrsky on toistaiseksi kohdellut maltillisesti, tiedottaa pelastuslaitos.

Hälytyksiä kaatuneiden puiden raivaukseen on kuuteen mennessä tullut vain yhdeksän. Ainakin yksi tehtävä ehdittiin peruuttaa ennen kuin pelastushenkilöstö ehti lähteä hälytykselle Liperiin, todetaan pelastuslaitoksen tiedotteessa.

"Pohjoiskarjalainen asenne ja omatoimisuus tuli jälleen esille tämänkin myrskyn aikana. Tehtävä kaatuneen puun raivaukseen peruutettiin, koska onnettomuuspaikalle oli saapunut moottorisahalla varustautunut henkilö, joka raivasi puun pois tieltä."

Pelastuslaitoksen tiedotteessa kiitellään aktiivisuutta, mutta muistetaan, että on syytä tietää mitä tekee ja huomioida, että puita voi kaatua lisää.

Sähkönjakelussa on ollut Pohjois-Karjalassa jonkin verran häiriöitä, sähköttömiä talouksia oli noin 1 300 kuudelta illalla.

Lue lisää:

Sähkökatkoja jo yli 70 000 – kylmä pohjoisvirtaus muuttaa pian lännen sateet lumeksi

Lue lisää

Liisa-myrskyn aiheuttamia sähköratavaurioita saatu korjattua – sähköttä olevien talouksien määrä tippunut kolmannekseen eilisillasta

Sähköt palautuvat vähitellen Raulin jäljiltä

Tiesitkö: Sähkökatkotilannetta pystyy seuraamaan nettikartalta

Liisa-myrsky kaatoi metsää 6–10 miljoonan euron arvosta – laajoilta yhtenäisiltä tuhoilta vältyttiin