Ihmiset & kulttuuri

Saksanpaimenkoiraliiton suojelukoirakoulutus keskeytetään – OE: "Liitossa tiedetään hyvin, mitä kentillä tapahtuu ja miten eläimiä kohdellaan"

Oikeutta eläimille -yhdistys ei usko lausuntoa, jonka mukaan videoilla nähty koirien käsittely koulutuksissa on ollut Saksanpaimenkoiraliitossa yllätys.

Oikeutta eläimille -yhdistyksen eilen julkaisemat videot suojelukoirien koulutuksesta ovat herättäneet keskustelua.

Saksanpaimenkoiraliiton järjestämissä harjoituksissa kuvatuissa videoissa näkyy muun muassa sähkö- ja piikkipantojen käyttöä, koirien päähän lyömistä ja potkimista.

Oikeutta eläimille -yhdistys ei usko lausuntoa, jonka mukaan videoilla nähty koirien käsittely koulutuksissa on ollut Saksanpaimenkoiraliiton johdolle yllätys.

"Saksanpaimenkoiraliitossa tiedetään hyvin mitä kentillä tapahtuu ja miten eläimiä kohdellaan. Kipua ja kärsimystä tuottavia välineitä ja menetelmiä käytetään laajalti, ja ne on vähintään hiljaisesti hyväksytty. Tietämättömyyden teeskentely osoittaa, ettei Saksanpaimenkoiraliitto halua aidosti tarttua ongelmaan", sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksen julkaisemassa tiedotteessa.

OE:n mukaan videoilla näkyy väkivaltaa tekemässä tai sitä vierestä todistamassa muun muassa suojelukoirien maailmanmestaruuden voittaneita henkilöitä sekä Saksanpaimenkoiraliiton entinen puheenjohtaja.

Oikeutta eläimille vaatii, että Kennelliitto keskeyttää toistaiseksi suojelukoirien kokeet ja kilpailut. Yhdistyksen verkkosivuilla olevan, Kennelliitolle suunnatun vetoomuksen on allekirjoittanut jo 45 000 ihmistä. Myös Team Rokka esitti asiasta julkisen kysymyksen Suomen Kennelliitolle.

Saksanpaimenkoiraliitto on ilmoittanut keskeyttävänsä oman suojelukoirakoulutuksensa ja kehottaneensa alajaostojaan toimimaan samoin.

Kahdelle alajaostolle asetetaan toistaiseksi toimintakielto.

Lue lisää:

Oikeutta eläimille -yhdistys salakuvasi raakaa koirien käsittelyä suojeluharrastuksen parissa – Saksanpaimenkoiraliiton mukaan väkivalta ei kuulu koulutukseen

Lue lisää

Oikeutta eläimille -yhdistys salakuvasi raakaa koirien käsittelyä suojeluharrastuksen parissa – Saksanpaimenkoiraliiton mukaan väkivalta ei kuulu koulutukseen

Suojelukoiraharrastuksen kohtalon hetkistä olisi kaikkien koirayhdistysten syytä ottaa opikseen

Keskeytetyn suojelukoiratoiminnan uusi koulutus pyörähti käyntiin – Käyttäytymistutkija: "Viettiteoriat ovat vanhaa maailmaa"

Itä- ja Pohjois-Suomessa eniten tukea turkiseläinten kasvatuksen jatkamiselle nykymuodossaan