Ihmiset & kulttuuri

MT:n sisältö laajenee ja ulkoasu uudistuu – parhaisiin verkkojuttuihin pääsee pian käsiksi vain aktivoimalla tilaajatunnukset

Viikonlopun lukemisto kasvaa kooltaan perjantaista lähtien. Kevät tuo printtilehteen ja verkkoon uudistunutta sisältöä tilaajien ulottuville.
Kari Salonen
Toimitussihteeri Pirjo Loiskekoski taittoi eilen tiistaina perjantain lehden uuden Lukemiston sivuja.

Maaseudun Tulevaisuuden lehtiuudistus antaa tilaajille entistä parempaa sisältöä ja ulkoasua. Lehti- ja verkkosisällöt kehittyvät monipuolisesti kevään aikana, ja osa uudistuksista näkyy jo perjantain lehdessä. Silloin viikonloppuliite kasvaa samaan kokoon kuin muukin lehti.

"MT:n lukijatutkimusten mukaan tätä on selvästi toivottu ja haluttu", sanoo päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Uudistuksen visuaalisesta toteutuksesta on vastannut AD Piia Ouri, ja lankoja on pitänyt käsissään uutispäällikkö Stina Haaso. Perjantain viikonloppulukemiston sekä viikon muiden lehtien ulkoasu muuttuu nyt aiempaa näyttävämmäksi ja selkeämmäksi.

"Perjantain lehdessä on nyt kaksi niskaa, jonka pariskunta voi vaikkapa jakaa kahtia. Alkupuolella ovat tärkeimmät uutiset ja loppupäässä entistä elämyksellisempää sisältöä", kertoo Haaso.

Viikonlopun suurennetussa osiossa on pitkien, syventävien juttujen lisäksi totuttuun tapaan myös muun muassa ruokasivut, tv-ohjelmat sekä mielenkiintoisia kolumnisteja.

Perjantain lehdessä aloittaa Haason mukaan eräs kansan suuresti rakastama sanaseppo. Jännityksen säilyttämiseksi nimi olkoon vielä hetken yllätys.

"Nämä huomattavan mielenkiintoiset tyypit ovat nyt osa meidän porukkaa", Haaso iloitsee.

MT säilyy vastakin maatalouden ja metsäasioiden johtavana uutismediana, ja alkuviikon lehtien painotus on näissä uutissisällöissä.

"Verkossa MT:n lukijakunta on viime vuosina moninkertaistunut, josta koko toimituksemme on syystäkin ylpeä. Alkavana vuonna olemme entistäkin vahvempia muun muassa metsäaiheiden seuraamisessa", Kemppainen toteaa.

Metsän osuutta vahvistetaan merkittävästi huhtikuusta lähtien.

Maanantain lehdissä muun muassa koneet saavat oman sivunsa. Luvassa on juttua uusista ja vanhoista vempaimista sekä myös järeistä koneista moneen tarpeeseen aina omakotitaloista maatalouteen ja metsään.

Maanantain lehdissä tutuiksi käyneillä tietosivuilla jatkavat edelleen kodin talous, lemmikit, hyvinvointi ja tiede. Lisäksi luonto saa viimeinkin oman sivunsa.

"Mennään ja puuhaillaan luonnossa, ja katsellaan siellä suuria ilmiöitä ja yksityiskohtia", paljastaa Haaso.

Keskiviikon lehdessä puolestaan pureudutaan johonkin ajankohtaiseen aiheeseen pintaa syvemmältä, kun uutissivuilla alkaa Maaseudun Tulevaisuuden analyysi. Kemppainen lisää, että erä- ja raviuutiset eivät ole katoamassa mihinkään vaan säilyttävät entisen vahvan asemansa lehdessä.

Piia Ouri
Perjantain lehdessä on kaksi osiota: Uutiset ja Lukemisto, johon on tuotu entisen Viikonvaihde-liitteen sisältöjä, kuten tv-ohjelmat.

Kemppainen näkee uudistuksen kulkevan rinta rinnan ajan hengen kanssa.

"Monipaikkainen asuminen, maaseudun lumovoima ja valta ovat vahvistuneet."

Maaseudun kannalta tärkeitä päätöksiä tehdään nykyään myös Brysselissä, joten MT on vahvistanut Euroopan seurantaa. Helena Petäjistö jatkaa avustajana, ja joukkoja vahvistaa Tapio Nurminen, monille tuttu kasvo ja ääni takavuosilta tv-uutislähetyksistä.

Kemppainen ja Haaso muistuttavat, että lisääntyvä tarjonta sataa viime kädessä tilaajan laariin. Entiseen tapaan kolmesti viikossa ilmestyvän printtilehden lisäksi tilaaja pääsee osalliseksi verkon jatkuvasta uutistarjonnasta ja videoista, jotka nyt entistä tiukemmin ovat maksumuurin takana.

"Olemme jatkossakin omalla tyylikkäällä tavallamme lehti, jossa näkyy rehti maaseudun meininki ja jossa asioita katsotaan omasta vinkkelistä", kiteyttää Kemppainen.

Hän lisää, että muusta mediatarjonnasta erottuminen ei tarkoita tinkimistä uutiskriteereistä. MT metsästää omalla sektorillaan lukuhittejä siinä kuin muutkin lehdet.

"Tilaajillemme verkkosisällöt ovat tarjolla myös vastaisuudessa. Kannattaa ottaa tilaajatunnukset käyttöön heti vuoden alussa."

Lue lisää

Vastuullinen väki äänesti kolme suurta takaisin

Nolla uutista koronasta

MT Hevoset -ohjelma ilmestyy jatkossa joka toinen sunnuntai – helmikuusta alkaen sen rinnalle tulee toinen ohjelma

Lauantain ravilähetykset jatkuvat koko vuoden MT26-kanavalla – Hevosurheilun ja Maaseudun Tulevaisuuden yhteistyö takaa näkymisen