LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

MT 100 vuotta sitten: Jurvaan saadaan pian sähköt ja vasikannahkojen vienti vetää

Maaseudun Tulevaisuus arveli 14.1.1922, että Venäjän pysyminen poissa markkinoilta on pitänyt vuotien hinnan korkealla.
digi.kansallisarkisto.fi
Maaseudun Tulevaisuus 14.1.1922.

Vuotien ja nahkojen vienti.

Melko huomattava viime vuonna.

Viime vuoden kuluessa vietiin maastamme H. S:n tiedon mukaan yli 250,000 vasikannahkaa ja useita kymmeniätuhansia mullikan ja lehmän vuotia. Vientiä tulee kaikesta päättäen edelleenkin jatkumaan, etenkin kun vientimaksut tältä raakatavaralta ovat poistetut. Varsinkin on suomalaisten vasikannahkojen kysyntä ulkomailla nykyään erittäin huomattava.

Tuntuu siltä, että niin kauvan kuin Venäjä, joka ennen sotaa tuotti vientiä varten suunnattomia määriä vasikannahkoja, on pois markkinoilta, tulevat nämä olemaan huomattavan hyvissä hinnoissa.

Maaseudun sähköistyminen.

Jurvan sähkölaitoshanke.

Kuten jo edellisessä lehdessämme lyhyesti mainittiin, pidettiin t.k. 8 pnä Jurvassa kokous, jossa keskusteltavana oli kysymys pitäjän sähköistämisestä. Yksimielisesti päätettiinkin perustaa koko kunnan käsittävä sähkölaitos osakeyhtiön pohjalle. (…)

Toivomuksena lausuttiin, että sähkövoima-asema rakennettaisiin niin suureksi, että se voisi jakaa sähköä ei ainoastaan valoa, vaan myöskin voimaa varten, niin hyvin maatalouden kuin teollisuuden palvelukseen.

Sähkövoima-aseman voimakoneeksi tultaneen saamamme tiedon mukaan hankkimaan imukaasumoottori, koska vesivoimaa ei paikkakunnalta löydy.

Lue lisää

MT 100 vuotta sitten: Eläinlannassa valtavasti pienolioita ja Karjalassa taistelu jatkuu

EU vastustaa Venäjän asettamia puutavaran vientirajoituksia

Hidas demokratia on vaikeaa nopean diktatuurin naapurissa

Yhdysvallat pelkää Venäjän aikovan viedä ydinaseita Valko-Venäjälle – ilmoitus sotaharjoituksista lisännyt pelkoa hyökkäyksestä Ukrainaan