Poliisi varoittaa verkossa myytävistä olemattomista traktoreista: Myyjät käyttäneet hyväksi lappilaisuutta ja siihen usein rinnastettavaa rehellisen kauppamiehen mainetta - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Koneet & autot

Poliisi varoittaa verkossa myytävistä olemattomista traktoreista: Myyjät käyttäneet hyväksi lappilaisuutta ja siihen usein rinnastettavaa rehellisen kauppamiehen mainetta

Huijarikauppiaiden pyrkimyksenä on poliisin epäilyksen mukaan saada ostaja maksamaan ennakko- tai varausmaksu myyjän tilille.
Jussi Knaapi
Poliisi kehottaa kansalaisia tarkkaavaisuuteen traktorikaupoilla.

Lapin poliisi kertoo tiedotteessaan, että huijarit myyvät verkossa olemattomia traktoreita. Poliisin mukaan myyjät ovat käyttäneet hyväkseen lappilaisuutta ja siihen usein rinnastettavaa rehellisen kauppamiehen mainetta. Useimmat tällaisen kaupankäynnin kohteeksi päätyneet olemattomat traktorit ovat myyjän väitteen mukaan sijainneet Lapissa.

Huijarikauppiaiden pyrkimyksenä on poliisin epäilyksen mukaan saada ostaja maksamaan ennakko- tai varausmaksu myyjän tilille. On hyvä pitää mielessä, että etevä huijarimyyjä osaa mahdollisesti kertoa myytävästä traktorista hyvinkin tarkkoja tietoja.

Hälytyskellojen olisi syytä soida viimeistään silloin, kun ostaja kysyy myyjältä tarkempia kysymyksiä, eikä tämä kiireeseen vedoten vastaa niihin, vaan pyrkii saamaan ostajan tekemään nopeasti ostopäätöksen ja maksamaan ennakkomaksun tililleen.

Useissa huijaustapauksissa käy lopulta niin, että maksun jälkeen paljastuu, ettei traktoria ole edes olemassa, eikä kauppiaaseen saa enää yhteyttä.

Poliisi kehottaakin kansalaisia traktorikaupoilla tarkkaavaisuuteen. Lisäksi poliisi neuvoo varmistamaan kauppakohteen ennen maksua. Se onnistuu esimerkiksi tarkistamalla rekisteritunnuksen avulla traktorin olemassaolon ja sen oikean omistajan.

"Myyjästä kannattaa etsiä myös kaikki saatavilla oleva tieto alkaen hänen nimestään ja puhelinnumerosta sekä tilinumerosta", Lapin poliisista vinkataan.

Lue lisää:

Nelikymppinen mies kauppasi saman olemattoman traktorin neljä kertaa – oikeus tuomitsi ehdottomaan vankeuteen

Poliisi paljastaa: Näin konekauppahuijari yleensä toimii – terve järki ja pieni epäluulo ehkäisevät nalkkiin joutumista

Ethän lankea huijarin ansaan? Poliisi neuvoo, kuinka voi välttyä ikävältä yllätykseltä

Lue lisää

Vapaana ollut isokokoinen koira tunkeutui aitaukseen ja tappoi lampaan Rovaniemellä

Lapin poliisilaitos tutkii epäiltyä porovarkautta

Markkinakatsaus: Vuonna 2019 fosfori halpeni ja traktorikauppa hyytyi

Nelikymppinen mies kauppasi saman olemattoman traktorin neljä kertaa – oikeus tuomitsi ehdottomaan vankeuteen