Koneet & autot

Koneviesti: Katso videolta, millainen on Juhani Mantsisen kehittelemä maanrakennuksen monitoimityökone

Pitkänlinjan koneiden suunnittelija Juhani Mantsinen on kehittänyt maanrakennukseen uudenlaisen monitoimikoneen. Kun kaivukone on varustettu keinuvilla teloilla ja vaihtolavalaitteistolla, useampi työvaihe voidaan tehdä yhdellä koneella.

Materiaalikäsittelykoneita valmistavan Mantsinen Group Oy:n perustajajäsen ja tuotesuunnittelija Juhani Mantsinen on nyt suunnitellut Motoko-monitoimikaivukoneen, jolla halutaan tehostaa työskentelyä maarakennusalalla. Motokon tuotteistamisesta ja tuotesuojauksesta vastaa Idea-Keksi Oy.

Ensimmäisessä Motokossa on peruskoneena Doosan DX62R-3. Koneeseen on kiinteästi liitetty vaihtolava, mikä mahdollistaa esimerkiksi maan kuormaamiseen tai risujen keräämisen omalle lavalle.

Peruskoneen ja kuormatilan telarunko on nivelletty keskiosastaan, jonka ansiosta heilumavaara on 10 astetta molempiin suuntiin. Myös ohjaustapa poikkeaa tavallisesta kaivukoneesta. Motokoa hallitaan perinteisesti jalkapolkimilla, mutta käännöksissä pyörivät ristikkäiset telat.

Motokon kuormatila on varustettu Hiabin Multilift-koukkulavalla, jonka kantavuus on 5 000 kiloa. Kuormatilaa voidaan hyödyntää myös säiliöiden kuljettamisessa tai käyttää lavaa pankkolavana energiapuunkorjuussa.

Katso videolta laitteen keksijän Juhani ”Jussi” Mantsisen haastattelusta, jossa Mantsinen kertoo kehittämästään koneesta ja sen saamasta vastaanotosta!

Lue myös Motokon esittelyjuttu Koneviestin nettisivuilta!

Lue lisää

Moni hyppäsi viime vuonna mopon tai moottoripyörän selkään – Ruuhkien välttäminen ja kotimaan matkailun suosio kasvattivat myyntilukuja yli 30 prosenttia

Romutuspalkkion porsaanreikä tukitaan, uuteen autoon voi käyttää vain yhden palkkion

Isuzu D-Max palaa täysin uudistuneena, kuorma-autovalmistaja panostaa kestävyyteen

Traktori humahti jäihin Nurmeksessa – veden varaan joutunut kuljettaja pääsi itse pois avannosta