Kahvin ystävän nappivalinta: Nämä leivokset ihastuttavat varmasti
Tartaleteissa on hiukan näpräämistä, mutta leivonta ei ole vaikeaa. Täytteessä maistuu tällä kertaa kahvi.
Tartaletit vaativat hiukan näpertämistä sekä niille sopivat vuoat tai muffinipellin. Kuva: Sanne KatainenTartalettikuppien täytteenä on pikakahvilla maustettua, ja jogurtilla sekä kermavaahdolla viimeisteltyä mokkakiisseliä. Nämä kaunistukset sopivat vaativampaankin juhlaan.
Mokkatartaletit
noin 20 kpl
- Ainekset
- 150 g voita
- 3½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl mantelijauhetta
- 1 dl tomusokeria
- 1 keltuainen
- Täyte
- 200 g bulgarianjogurttia
- ½ dl vettä
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 2 keltuaista
- ½ dl sokeria
- 1 dl maitoa
- ½ tl kardemummaa
- 1 ½ rkl maissitärkkelystä
- 10 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- Lisäksi
- 100 g tummaa suklaata
- koristerakeita
Valmistusohje
Nypi voihin jauhot ja sokeri, kunnes seos on murumaista. Lisää keltuainen ja sekoita taikinaksi. Jos taikina jää liian kuivaksi ja murumaiseksi, lisää puoli teelusikallista vettä kerrallaan, kunnes taikina pysyy koossa. Taputtele taikina kiekoksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kauli taikina levyksi ja ota siitä muotilla noin ø 9 cm ympyröitä. Painele taikinat leivosvuokiin tai muffinivuokien koloihin. Laita päälle paperinen muffinivuoka ja täytä ne kuivilla herneillä tai riisillä. Paista 175-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Ota pohjat uunista, poista muffinivuoat ja herneet ja jatka paistamista vielä noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täytettä varten pane jogurtti suodatinpussiin valumaan muun täytteen valmistuksen ajaksi. Kuumenna vesi ja liuota siihen pikakahvijauhe. Mittaa keltuaiset, sokeri, nesteet, kardemumma ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kupla nousee pintaa, siirrä kattila liedeltä. Sekoita joukkoon voi ja jätä jäähtymään.
Sekoita jäähtyneeseen kiisseliin valunut jogurtti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele vaahto täytteen joukkoon. Siirrä täyte pursotuspussiin. Täytä taikinakupit mokkavaahdolla.
Sulata suklaa mikrossa ja viimeistele espressokupit suklaaraidoilla joko pursottamalla tai lusikalla valuttamalla. Viimeistele halutessasi koristerakeilla.
Vinkki: Säilytä tartaletit tiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Vinkki: Yli jääneistä valkuaisista voit valmistaa esimerkiksi marenkeja tai lumivaahtoa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

