Mansikkasalsa tuo vastapainoa raskaille grilliruoille
Raikas salsa käy niin lihan, kalan kuin makkarankin kylkeen.
Kesäisen yksinkertainen makunautinto syntyy, kun yhdistät mansikkasalsan grillattuun makkaraan, lihaan tai savustettuun kalaan. Kuva: Sanne KatainenHeinäkuussa grillit kuumenevat ja savustuspöntöt laulavat. Lihan, kalan ja makkaran rinnalle sopii mansikkasalsa, joka on nopea ja helppo valmistaa. Sen makeus ja raikkaus on täydellinen vastapaino rasvaisille kesäherkuille.
Mansikkasalsa grilliruoille
6 annosta
Ainekset
- 1 l mansikoita
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- 10 sitruunamelissanlehteä hienonnettuna
- ¼ dl rypsiöljyä
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Perkaa mansikat ja kuutioi pienehköiksi paloiksi. Sekoita mansikkakuutioiden joukkoon kaikki muut aineet. Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti.
Tarjoa mansikkasalsa grillatun lihan, makkaroiden tai savustetun kalan kanssa. Se sopii mainiosti myös lettujen tai vohveleiden kanssa tarjottavaksi.
Vinkki: Mansikkasalsa on parhaimmillaan valmistuspäivänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

