
- Isokyrö
Söin täällä: Annos ei ollut sitä, miltä näytti – kulmakarvat kohosivat yllätyksestä
Sika, peruna ja kaali ovat perus raaka-aineita, mutta taitava kokki tekee niistäkin taidetta.Nyhtöpossu on yleistä piharuokaa massatapahtumissa, joissa sen kylkeen lyödään tympeä kaaliraaste ja peruna jossain muodossa.
Kyrö Distilleryn ravintolan nyhtöpossu ei suoraan vinkunut minua tekemään tilausta. Tilasin silti, koska halusin tietää, kuinka tislaamon viski on yhdistetty annokseen.
Ensimmäisen haarukallisen jälkeen en katunut valintaani. Suun täytti todellinen makujen sinfonia. Viskisiirappi mehevöitti lihan tullen vain hennosti läpi. Ja kuinka hyvää voikaan oikealla tavalla kesytetty ja hapankermalla kruunattu kaali olla?
Kokin mukaan ravintolan raaka-aineet tulevat mahdollisuuksien mukaan aina läheltä. Kyseisen annoksen kaali oli isokyröläisen Rinnan tilan pellolta.
Erilainen pääruoka oli päätettävä erilaiseen jälkiruokaan. Italialaisen mesiangervo-sitruunamarengin alta paljastui kirpeää mansikkaa. Ei mikään perus.
Kerroksellisen jälkiruoan pohjana toimii mantelikakku. Kyljessä on valkosuklaakermaa. Kuva: Heli LehteläKyrö Distilleryn tilausravintolasta saa lounasta ryhmälle etukäteen tilaamalla. Kesäkaudella lounasta saa listalta päivittäin.Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat









