Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Arviointineuvoston antama ankara kritiikki tuskin estää metsästyslain muutosta
Tilaajalle
|
Puukaupan viikko 48: Hintojen alamäki jatkui, eikä marraskuun lopun ostopiikkiä tullut
Ravintola
Ruoka
|
Tiesitkö? Caesarsalaatti ei ole kotoisin Italiasta, vaan ihan toiselta mantereelta
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
Victors Krogin sillikärry saa turistin suun loksahtamaan auki – kotimaisia raaka-aineita upeasti tarjottuna
Matkailu
|
Äksyt Ämmät hurmaavat turistit yllättävän yksinkertaisilla asioilla
Tilaajalle
Rikokset
|
Oikeudenkäynti alkaa: Kansanedustaja Timo Vornasta syytetään ampumisesta helsinkiläisravintolan edustalla
Ravintolat
|
Tutkimus: Näin Suomesta voi tulla tunnettu ruokamatkailumaa
Ruoka
|
Idättäminen herättää siemenen ravintoaineet ihmisen haarukoitavaksi – suomalaisesta puhtaasta iduntuotannosta on haettu oppia jopa EU:hun
Tilaajalle
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Raikkaita ja edullisia makuja Kemin Meritähdessä – maiva aiheutti aluksi päänvaivaa
Ruoka
|
Hedelmiä ja marjoja muistuttavat leivokset nousivat syksyn hittiherkuksi
Tilaajalle
Ravintolat
|
Pitseriat ja kebabravintolat syynättiin – 11 miljoonaa euroa maksamattomia veroja: ”Ulkomaalaisomisteisissa yhtiöissä yleisempää”
Ruoka
|
”Riski on tällä hetkellä hallittavissa” – Hesburger laajentaa Ukrainassa sodan varjossa
Tilaajalle
Ravintolat
|
Lidl avaa oman ravintolan – illallisen hinta alle 13 euroa
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Mikä ihme on gurpa? Kannatti ajaa Kilpisjärvelle asti maistamaan
Ruoka
|
Söin täällä: Nautin elämäni parhaan ahvenannoksen vanhalla paloasemalla
Arvio
Laura Kuivalahti
Ravintolat
|
Yli 150-vuotias ravintola on keksinyt, miten lounaan saa tuntumaan hienolta illalliselta
Ruoka
|
Ilmainen hampurilaisateria houkutteli ennätysmäärän ruuantuottajia ja heidän perheitään Friends & Brgrs -ravintoloihin
Ravintolat
|
Viking Line lähes puolitti ruokahävikkinsä Turun-laivoillaan, tomaatinkannatkin survottiin pizzakastikkeeksi
Tilaajalle
Ravintolat
|
Suomen paras lounas löytyy tänäkin vuonna Lapinlahdelta – voitto oli käänteentekevä yrittäjille
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
Upea ravintola 100 metrin korkeudessa – maisemahissi saa herkemmän polvet tutisemaan, mutta huipulla odottaa jotain poikkeuksellista
Tilaajalle
Ruoka
|
Muistatko ajan, jolloin ravintolat oli jaettu 23:een eri luokkaan? 1960-luvulla sääntely alkoi vähitellen purkautua
Ravintolat
|
Ei muovia tai turhaa hävikkiä: Ravintola Nollassa raaka-aineet tulevat 250 kilometrin säteeltä
Tilaajalle
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Rakastunut kokki? Alkupala jäi osin syömättä, mutta hevosenliha oli ensiluokkaista Tampereen Roastissa
Ravintolat
|
Sorsan sydämet lautaselle –vuoden ravintola haluaa tarjota vain parasta
Tilaajalle
Arvio
Eija Mansikkamäki
Ravintolat
|
Teollisuusalueelta Tuusulassa löytyy ravintola, jossa syö hyvin eikä malta poistua käymättä konditorian myymälässä
Ravintolat
|
Söin täällä: Pala Pariisia aamupalasta illalliseen – Brasserie Lionne on auki viikon jokaisena päivänä
Arvio
Eija Mansikkamäki
Ravintolat
|
Lanttulaatikkoa kesällä? Kyllä vain, ja maistui loistavalla lounaalla Satakunnassa
Matkailu
|
Imatran Valtionhotellin uusi omistaja julki – perheyrityksellä saamelaiset juuret
Ruoka
|
2010-luvun alussa ruokakuvat ympäröivät meidän uudella tavalla – eikä loppua näy
Tilaajalle
Ravintolat
|
Porvoon suuri ravintolatapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa – merkitys ollut paikkakunnalle valtava
Arvio
Jukka Koivula
Ravintolat
|
Söin täällä: MT testasi Suomen parhaat burgerit: Sopiva yhdistelmä mehevyyttä ja rapeutta
Arvio
Katja Lamminen
Ruoka
|
Muikut pelastivat Pikku Pormestarin osin mauttomat tapakset – pinsa on nyt kaikkien huulilla
Arvio
Suvi Jylhänlehto
Ravintolat
|
Söin täällä: Sälekaihtimien takana on takuuvarma lounaspaikka
Ruoka
|
Ravintolat olivat pitkään fiinejä pönötyspaikkoja – 1980-luvulla meininki rentoutui
Tilaajalle
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Villi Väst ruokkii kaikkia aisteja sellutehtaan kupeessa, mutta unohtaa läheisen järven – Kas, voiko väinönputkeakin syödä?
Ruoka
|
Vaikka Okran ruokailuhalliin olisi 60-metrinen jono, se etenee melkein tavallista kävelyvauhtia – kaiken takana on tarkka kellotus ja koreografia
Tilaajalle
Ravit
|
Teivon raviradan ravintoloitsija konkurssiin
Tilaajalle
Ravintolat
|
Hesburger luopuu lastenaterioista
Arvio
Eija Mansikkamäki
Ravintolat
|
Söin täällä: Maisemasta voisi vähän maksaakin, mutta ei tämän salaatin hintaa
Liikenne
|
Uusi ravintolaketju aloittaa pian Nesteen huoltoasemilla − tällaisia tuotteita sieltä saa
Matkailu
|
Hotelliketju Scandicin aamupalamuutos puhuttaa — tällainen on ketjun kotimaisuusaste
Tilaajalle
Arvio
Eija Mansikkamäki
Ruoka
|
Söin täällä: Hämyisessä piharakennuksessa sai kiljuvan vatsansa täyteen
Tilaajalle
Ravintolat
|
Huippukokin ravintoloissa satsataan kotimaisiin raaka-aineisiin ‒ myös jauhelihasta voi syntyä gourmet-ruokaa
Arvio
Laura Kuivalahti
Ravintolat
|
Tässä ravintolassa lounas tarjoillaan kuin pankinjohtajalle
Työmarkkinat
|
Sari Koskenkorva loi uraa kaupungissa, mutta uusi elämäntilanne sai vaihtamaan jakkupuvun saunatrikoisiin
Tilaajalle
Ruoka
|
Ravintolat puntaroivat nyt korvasienen käyttöä – taustalla Ruokaviraston tuore selvitys
Kolumni
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
Makumatka ravintolaan voi maksaa ulkomaanmatkan verran – muistot säilyvät kuitenkin yhtä vahvoina
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
Söin täällä: S-ryhmän lippulaivaravintola lupaa tarjota niin paljon kotimaista kuin mahdollista – näin kävi
Ruoka
|
Lounasruoaksi valitaan edelleen lihaa: ”Koetaan, että rahalle saa enemmän vastinetta”
Tilaajalle
Arvio
Kimmo Lundén
Ravintolat
|
Tähän pizzeriaan on jatkuvasti jono – Piileekö taika 500-asteisessa puu-uunissa?
Arvio
Terhi Torikka
Ravintolat
|
Söin täällä: Forssalaiseen kellariin kannatti poiketa – positiivinen ongelma yllätti heti
Ravintolat
|
Lapin alue kovassa vedossa – Vuoden nuori kokki tulee Rovaniemeltä: ”Olen ylpeä, että saan tuoda esiin lappilaista keittiötä”
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
Söin täällä: Tässä ravintolassa kannattaa käydä! Suomalaisia raaka-aineita pursuava lista hurmasi toimittajan
Ravintolat
|
Vuoden ravintolassa luotetaan kotimaiseen kalaan ja riistaan: Osoitteessa on jotain maagista
Tilaajalle
Ruoka
|
Suomi haluaa tehdä sen, missä Tanska onnistui: Ruokamatkailua kehitetään nyt jättirahoituksella
Tilaajalle
Ravintolat
|
Söin täällä: Messi ei jätä Nälkämaassa vierailijoita nälkäiseksi
Ravintolat
|
Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa: 37 niistä sijaitsee Helsingissä
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Tuhdit ukrainalaiset padat ja nyytit sopivat talveen, kunhan sietää tilliä
Ruoka
|
Pizzaa maisteltiin jo Laatokalla vuonna 1942 – tuore kirja tarkastelee, miten pizza saapui Suomeen
Tilaajalle
Ravintolat
|
Söin täällä: Viking Linen ravintolatarjonta ihastutti – ruoassa ei kannata risteilyllä säästellä
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
Söin täällä: Tyrnävän pikkuravintola oli pysähtymisen arvoinen paikka – erikoisuutena itse savustetut lihat
Arvio
Piia Lehojärvi
Ravintolat
|
Pala Italiaa keskellä Tamperetta – Pulcinella on elämys
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
Äkäslompololainen pikkuravintola yllätti: Pitassa enemmän poroa kuin käristyksessä ja hintakin kohdillaan
Koulutus
|
Kokkiopiskelija tiedostaa, ettei ala ole kultakaivos, mutta sävelet ovat selvät – videolla valmistuu tartarpihvi
Tilaajalle
Kolumni
Katja Lamminen
Koti
|
Kättelystä pitäisi luopua kokonaan
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
20 euron pizza ei maistunut oikein miltään, halvin ihastutti – testissä Euroopan parhaimpiin listattu Pizzeria Luca
Ruoka
|
Miksi hampurilaispihvin alkuperää ei tarvitse kertoa? ”Siellä voi olla ihan mitä lihaa vaan”
Tilaajalle
Ruoka
|
Osa Hesburgerin lihasta on kotimaista, mutta kuinka suuri osa? Vastaus on kysyttävä hampurilainen kerrallaan
Tilaajalle
Talous
|
Nelostien tunnetun maamerkin ovet uhkaavat mennä säppiin – uutta yrittäjää etsitään
Ruoka
|
Ravintola-alan arvostetuimmat suomalaispalkinnot jaettiin – katso voittajien lista
Ruoka
|
Hotelli Punkaharjun ravintola saa uuden vetäjäparin ‒ Saimaan alueen raaka-aineet saavat kunniasijan ruokapöydässä
Arvio
Anniina Jokinen
Ravintolat
|
Söin täällä: Porilaisgrillin kasvisruuat olivat pettymys, mutta porilainen ja makkaraperunat vailla vertaa
Historia ja perinne
|
Kylän ravintolayrittäjä joutui viskaamaan roskiin 40 000 euron edestä tavaraa, kun tulva yllätti: ”Ajattelin, että konkurssi tulee”
Ravintolat
|
Hans Välimäki avaa jo viidennen ravintolansa – lupaa tarjota kaupungin parasta aamupuuroa
Arvio
Eija Mansikkamäki
Ravintolat
|
Kyllä pubissakin voi syödä hyvin, gastropubissa varsinkin – mutta tiedätkö, mikä ero on samalta näyttävällä schnitzelillä ja wienerleikkeellä?
Ruoka
|
Autoilija kaipaa ruualta nopeutta ja helppoutta – näistä syistä noutopöytään ajetaan joskus ihan varta vasten
Ravintolat
|
“Paikallisuus ja lähiruoka ovat pysyvä trendi” – Pieni kuopiolaisravintola ja iittiläinen pizzeria nousivat Suomen parhaiden listalle
Ruoka
|
Eräänä talvena tie oli niin jäässä, ettei yksikään asiakas päässyt ravintolaan – tammikuu kauhistuttaa ravintoloita muistakin syistä
Tilaajalle
Yritykset
|
Naughty Brgr hakeutuu konkurssiin
Arvio
Eija Mansikkamäki
Ravintolat
|
Raaka poro arvelutti tunturin huipulla, mutta maistui kuin maistuikin kaunis kattaus kyytipoikanaan
Ruoka
|
Traktori oli viedä tv-kokin huomion – Teemu Laurell laittaa ruokaa suomalaisilla maatiloilla
Ravintolat
|
Michelin-tähdenkin napannut ravintolayhtymä hajoaa – kokki Henri Alén: ”Urani isoin asia tuli päätepysäkille”
Ruoka
|
Ennen alle kouluikäiset vuolivat makkaratikkuja puukolla, nykyään 16-vuotias saattaa saada ensimmäistä kertaa käyttöönsä kokkiveitsen – tämä näkyy alan opinnoissa
Tilaajalle
Arvio
Eija Mansikkamäki
Ravintolat
|
Lottakanttiini oli nappivalinta itsenäisyyspäivään, mutta se ruokkii muulloinkin monipuolisesti myös mieltä
Ruoka
|
Osterit ovat aiheuttaneet ainakin 105 ruokamyrkytystä Helsingissä – näytteissä tuttu taudinaiheuttaja
Ravintolat
|
Turun Logomossa tarjoillaan täysin poikkeuksellinen illallinen – kännykkäkielto ja näyttelijäsuoritus
Tilaajalle
Talous
|
”Samalla kun Hankikivi loppui, sammuivat valot myös ravintolastani” – pakolaisuus opetti H Huong Rahlan-Kalliolle taidon selviytyä muutoksista
Tilaajalle
Ruoka
|
Tuoretta sen olla pitää, ajatteli italialainen – Tampereen Lahdesjärvellä valmistetaan nyt mozzarella-juustoa suomalaisesta maidosta
Tilaajalle
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Ilmeisesti Lapin täytyy maistua hiihtokeskuksissa sijainnista huolimatta – Ukon poronmaksa ja kuha pelastivat nälkäiset Tahkolla
Ruoka
|
Viljelijästä ja opettajasta tuli krouvinpitäjiä – tarjolla lähiruokaa historiallisissa puitteissa
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Pariskunta unelmoi leipomosta maatilalle – rahat loppuivat kesken, mutta tuntematon auttaja pelasti tilanteen
Tilaajalle
Arvio
Nikke Kinnunen
Ravintolat
|
Konstailematon keitto teki vaikutuksen italialaisravintolassa
Arvio
Suvi Jylhänlehto
Ravintolat
|
Söin täällä: Oululainen Alfred tarjosi mainiot muikut ylellisessä miljöössä
Ulkomaat
|
YK: Gazassa tuhannet lapset kärsivät akuutista aliravitsemuksesta
Ruoka
|
Isokyröläinen sauna avautui Helsingin keskustaan – viereisessä baarissa voi asioida kylpytakissa
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Paras ravintolaelämys syntyy pienistä maisteluannoksista – Mikkelin Mikiossa tuoksuu kalakastike ja makupalat ovat rapsakoita ja raikkaita
Maatalous
|
”Into on valtava” – yritysten odotukset ruokaviennin uudelle mallille ovat korkeat
Tilaajalle
Talous
|
Pikkujoulut piristävät – NoHon liikevaihto nousi jo alkuvuonna
Ravintolat
|
IL: Nyt palvelua vain englanniksi, kertoo hampurilaisketju kassallaan Helsingissä
Ruoka
|
Finnlines panostaa ruokaan – uusilla laivoilla ei karaokea ole, eikä tule
Tilaajalle
Ravintolat
|
Hans Välimäen uusi ravintola tarjoaa rehdisti lihaa – ”Olimme aluksi ujoja siinä, miten liha tuodaan ravintolaan”
Ruoka
|
Syy McDonald’sin kuolemaan johtaneeseen ruokamyrkytysepidemiaan oli todennäköisesti sipuleissa