Kaunis perhoskakku syntyy helposti: Juhlapöytää koristavassa herkussa maistuu raikas sitruuna
Sitruunaperhonen on hauska vaihtoehto pyöreälle täytekakulle. Vastakkain asetetut kakun puoliskot muistuttavat perhosen siipiä.Sitruunaperhonen
noin 15 annosta
Ainekset
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 7 dl hedelmäpaloja (säilykepersikkaa, viinirypäleitä, omenaa)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- ½ dl sokeria
Pinnalle
- 4 dl vispikermaa
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- 2 rkl sokeria
- (1 tl vaniljasokeria)
Koristelu
- keltaisia koristerakeita
- sitruunamelissaa
- syötäviä orvokkeja
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran kakkuvuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse jauhottaa. Paista 175 asteessa 30–35 minuuttia.
- Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta pohjalevyt, kansi alapuolelta.
- Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Kokoa kerrokset levittämällä pohjille kerma-rahkaseosta sekä pieniksi leikattuja hedelmäpaloja (sokeroi halutessasi).
- Leikkaa täytetty kakku keskeltä puoliksi. Laita kaarevat osat vastakkain.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa sitruunarahka joukkoon. Mausta sokerilla.
- Levitä kermavaahto-rahkaseosta kakun päälle ja pursota reunoille. Koristele syötävillä kukilla, sitruunamelissalla ja keltaisilla koristerakeilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



