Näyttävä kalaruoka valmistuu helposti – tomaattinen kastike tuo runsaasti makua ahvenelle
Italialaiset ovat mestareita kokkaamaan pieniä, vaalealihaisia kaloja kokonaisina pannulla. Kotoisista kaloistamme erityisesti ahvenet ja pienet, niin sanotut pannusiiat sopivat tähän hyvin.
Tomaattisessa kastikkeessa kalasta tulee herkullista ja ateriasta kevyttä herkkua. Kuva: Sanne KatainenKalaa livornolaisittain
4 annosta
Ainekset
- 4 kokonaista ahventa tai pannusiikaa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
- reilusti persiljaa hienonnettuna
- (suolaa)
Lisäksi
- oliiviviipaleita, kapriksia ja persiljaa
Valmistusohje
- Suomusta kalat ja poista sisälmykset. Huuhtele kalat, ja hiero pintoihin ja sisälle suolaa ja pippuria. Voit pyytää myös kalakauppiasta suomustamaan ja perkaamaan kalat.
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese tomaatit ja leikkaa kuutioiksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattikuutiot sekä persilja. Kuumenna kiehuvaksi. Nostele kalat tomaattiseoksen lomaan. Kypsennä liedellä noin 8–12 minuuttia kalojen koosta riippuen. Käännä kalat kerran kypsentämisen puolivälissä.
- Viimeistele ruoka oliiviviipaleilla, kapriksilla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten, salaatin sekä maalaisleivän kanssa.
- Vinkki: Jos kalat eivät mahdu pannullesi, niin siirrä tomaattiseos sopivaan uunivuokaan ja asettele kalat kastikkeen joukkoon vierekkäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia kalojen koosta riippuen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

