
Lapin alue kovassa vedossa – Vuoden nuori kokki tulee Rovaniemeltä: ”Olen ylpeä, että saan tuoda esiin lappilaista keittiötä”
25-vuotias rovaniemeläinen Joel Manninen voitti alle 27-vuotiaiden kokkien Suomen mestaruuden. Viime vuonna voitto meni myös Lappiin.
Kuvassa keskellä voittaja Joel Manninen yhdessä Toni Uusilähteenmäen (vas.) ja Paavo Hämäläisen kanssa. Kuva: Chaîne des Rôtisseurs FinlandeViime viikonloppuna Rovaniemellä kisattiin nuorten kokkien Suomen mestaruudesta. Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -SM-kilpailussa kisasi kahdeksan alle 27-vuotiasta kilpailijaa.
Voittajaksi kokkasi itsensä rovaniemeläinen Joel Manninen. Mannisen modernia keittiötekniikkaa ja hienoja makupareja yhdistävä kolmen ruokalajin kokonaisuus vakuutti tuomariston taidollaan, tasapainoisuudellaan ja visuaalisella herkkyydellään, tuomaristo kertoo.
Kilpailun annokset pohjautuivat yllätyskorin raaka-aineisiin, jotka olivat tänä vuonna fenkoli, kuha, naudan petit tender sekä puolukka ja valkosuklaa.
Tuomaristo näkee, että Mannisella on hyvät mahdollisuudet menestyä nuorten kokkien Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -MM-kilpailussa ensi vuoden keväällä.
”Olen ylpeä, että saan voiton myötä tuoda esiin lappilaista keittiö osaamista.”
Manninen työskentelee tällä hetkellä Lapland Hotels Sky Ounasvaaran keittiömestarina Rovaniemellä, jossa tarjotaan lappilaisen keittiön antimia modernilla otteella. Manninen on harjoitellut myös Michelin-tähdellä palkitussa tukholmalaisravintolassa sekä kilpaillut Masterchef Professional Suomi -ohjelmassa.
”Voitto tuntuu mahtavalta, koske se on kovan ja määrätietoisen harjoittelun tulos. Olen ylpeä, että saan voiton myötä tuoda esiin lappilaista keittiö osaamista. Seuraavaksi katse onkin Istanbulin kisoissa, ja siellä totta kai tavoitteena tuoda kulta Suomeen,” Manninen kertoo.
Joel Manninen iloitsee voitostaan ja siitä, että hän saa ruoallaan tuotua lappilaista keittiötä esille. Kuva: Chaîne des Rôtisseurs FinlandeKilpailu oli tuomariston mukaan erittäin tasaväkinen. Hopeasijalle sijoittui Toni Uusilähteenmäki Tampereelta, Vaihmalan Hovista ja kolmanneksi Paavo Hämäläinen Jyväskylästä, Kuokkalan Kartanosta.
”Vuoden 2025 nuori kokki -kilpailuissa tekninen taituruus oli kaikkien kilpailijoiden osalta miellyttävää katseltavaa. Keittiöhygienia oli hyvin hallussa ja taloudellinen raaka-aineiden käyttö oli sisäistetty asiaan kuuluvalla tavalla”, kilpailujen päätuomari Conseiller Culinaire Esa Koppelo sanoo.
”Kokonaisuutena kilpailun taso oli korkea ja piste-erot pienet. Kaikki kahdeksan kilpailijaa olivat hyvin valmistautuneet suoritukseen.”
Juttua muokattu 16.4. klo 8.49: Korjattu Toni Uusilähteenmäen nimi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







