Helppo punaviinikastike punaiselle lihalle: Tätä kannattaa kokeilla
Liha saa juhlapöydässä vierelleen klassisen punaviinikastikkeen, jonka myös voi keittää viime silausta vaille valmiiksi jo muutama päivä ennen pöytään nostamista.
Punaviinikastike on klassikko, joka kruunaa liharuoat. Helppo kastike poreilee valmiiksi lähes itsestään. Kuva: Sanne KatainenPunaviinikastike
6 annosta
Ainekset
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 timjaminoksaa
- 2 rosmariininoksaa
- 1 laakerinlehti
- 1 dl balsamiviinietikkaa
- 4 dl punaviiniä
- 4 dl lihalientä tai pannun huuhtelulientä
- suolaa tarpeen mukaan
- 1 rkl voita
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit sekoitellen.
- Lisää yrtinoksat, laakerinlehti, viinietikka ja punaviini. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes nesteestä on jäljellä puolet.
- Lisää kattilaan lihan paistamisesta talteen ottamasi siivilöity pannun huuhteluliemi sekä lihalientä yhteensä 4 dl. Anna kiehua hetki.
- Siivilöi liemi, lisää voi ja maista. Lisää suolaa vasta tässä vaiheessa makusi mukaan. Huomioi, että jos käytit lihaliemikuutiosta valmistettua lihalientä, niin siinä on runsaasti suolaa. Lisää siis suolaa vain tarvitsemasi määrä.
- Halutessasi voit suurustaa kastikkeen maissitärkkelysjauhoilla pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä kastike kuumana tarjoiluhetkeen asti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

