Uskomattoman herkullinen keitto syntyy vain muutamasta aineksesta: Täynnä makua
Joidenkin lähteiden mukaan ginestrataa on jo keskiajalla tarjottu hääparille häiden jälkeisenä päivänä voimaa tuomaan.
Toscanalaisen ginestrata -keiton vaatimatonta ulkonäköä ei kannata väheksyä, sillä keitto on varsinainen makujen ilotulitus. Kuva: Sanne KatainenKeitto on keltuaisilla suurustettu liemi, johon makua tuovat marsalaviini, kanaliemi, muskottipähkinä sekä kaneli. Tämä vaatimattoman oloinen keitto on mainio alkupala, koska tuhdin makunsa vuoksi sitä riittää pieni annos per ruokailija.
Toscanalainen ginestrata -keitto
4 annosta
- Ainekset
- 4 keltuaista
- 1½ rkl sokeria
- 1 tl muskottipähkinää raastettuna tai jauheena ½ tl kanelia
- 50 g voita
- 1 dl marsalaviiniä
- 7 dl vettä
- 2 kanaliemikuutiota tai 3 rkl kanafondia
- (2½ rkl vaaleaa suurustetta (esim. Maizena))
Valmistusohje
Vatkaa keltuaiset, sokeri ja mausteet kuohkeaksi.
Sulata voi kattilassa. Lisää viini ja keitä pari minuuttia, kunnes alkoholi on haihtunut. Lisää vesi ja murustellut liemikuutiot tai fondi. Sekoita, kunnes liemikuutiot ovat liuenneet ja keitto kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä.
Valuta keltuaisseos liemeen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna sekoitellen, kunne seos höyryää ja hiukan sakenee. Älä päästä kiehumaan, jotta keltuaiset eivät juoksetu.
Jos keitto tuntuu liian laihalta, niin voit suurustaa sitä maissipohjaisella vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan. Älä kuitenkaan päästä keittoa kiehumaan, vaan sekoittele suurus höyryävään keittoon.
Tarjoa keitto kuumana.
Vinkki: Marsalaviinin sijaan voit käyttää myös vin santoa.
Vinkki: Paras lopputulos syntyy raastetulla muskottipähkinällä, mutta voit käyttää myös kaupan valmiiksi jauhettua muskottipähkinä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


