Aasialainen kanapata on todellista lohturuokaa, josta ei makua puutu
Maustamattomia rintafileitä voi maustaa mielensä mukaan. Inkivääri, currytahna, chili sekä kookos tuovat kanapataan aasialaisen vivahteen.Aasialaisen pataruoan lisukkeeksi keitetään riisiä. Pitkä jyväinen jasmiiniriisi on hyvä valinta, sillä se on hiukan aromaattinen. Keitettynä jasmiiniriisin jyvät takertuvat toisiinsa.
Aasialainen kanapata
4 annosta
Ainekset
- noin 800 g maustamatonta broilerin- tai kananrintafileetä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl voita
- 3 tomaattia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 sipulia
- 1 rkl inkivääriraastetta
- 1 rkl luomusitruunan kuoriraastetta
- 1 mieto chili
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 prk (2,5 dl) kookosmaitoa
- 1 dl vettä
Tarjoiluun
- jasmiiniriisiä
Valmistusohje
Leikkaa broilerifileet poikittain ohuiksi suikaleiksi. Ruskista padassa tai laakealla paistinpannulla.
Hienonna tomaatit, kuoritut sipulit ja valkosipulit. Poista chilistä siemenet ja pilko pieniksi paloiksi.
Lisää pannulle kasvikset ja mausteet. Sekoita joukkoon kookosmaito ja vesi. Hauduta kypsäksi, noin 15 minuuttia.
Tarjoa lisäksi keitettyä jasmiiniriisiä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

