Käytä pakastimen puolukat tähän herkkukakkuun: Kinuski tekee siitä erityisen maistuvaa
Soseutetut pakastepuolukat piristävät juustokakun täytettä. Pinta viimeistellään vaihteeksi herkullisen makealla kinuskikiilteellä.Puolukka-juustokakku
noin 10 palaa
Ainekset
Pohja
- 175 g kandisokeri- tai digestivekeksejä
- 75 g voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g puolukoita (pakaste)
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Kinuskikiille
- 2 liivatelehteä
- 1 prk (2 dl) vispikermaa
- 1½ dl fariinisokeria
- (ripaus suolaa)
Koristelu
- puolukoita
- karamellikakunkoristeita
Valmistusohje
- Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ainekset keskenään. Painele muruseos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (ø noin 22 cm, korkeus 7 cm) pohjalle.
- Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sulata puolukat ja soseuta ne sauvasekoittimella.
- Vaahdota kerma.
- Notkista tuorejuusto ja kääntele joukkoon sokerit, puolukkasurvos ja kermavaahto. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita moussen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- Laita kinuskikiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta seos ja keitä minuutin ajan. Siirrä kattila sivuun ja lisää joukkoon kuiviksi puristetut liivatelehdet. (Mausta suolaripauksella, jos pidät suolakinuskista.) Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.
- Kaada kinuskikiille notkeana kakun pinnalle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku puolukoilla ja kakkukoristeilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



