Mausteinen herkkulevite katoaa dippilautaselta hetkessä – mausta sopivan tuliseksi chilillä
Kikherneet saavat makuparikseen paahdettua paprikaa, ja tahna maustetaan chilillä omaan makuun sopivan tuliseksi.Mausteinen paprikatahna
saanti 5 dl
Ainekset
- 1 prk (380/230 g) kikherneitä (kypsä, säilyke)
- 250 g (noin 3 dl paloiteltuna) paahdettuja punaisia paprikoita (säilyke)
- ½–1 punaista chilipalkoa tai 1 tl kuivattua chilijauhetta
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 1–2 rkl vettä
- 2 tl punaviinietikkaa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- (korianteria)
Lisäksi
- vaaleaa maalaisleipää, suolakeksejä tms.
Valmistusohje
- Valuta kikherneet siivilässä̈, huuhtele ne huolellisesti juoksevalla kylmällä̈ vedellä̈ ja kumoa korkeaan kapeaan kulhoon.
- Valuta paprikat siivilässä ja paloittele ne karkeasti.
- Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja vaaleat seinämät.
- Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi.
- Lisää kulhoon paprikat, chili, valkosipuli, öljy, vesi, etikka ja hunaja sekä suola ja savupaprikajauhe.
- Soseuta rouheiseksi sauvasekoittimella tai käytä monitoimikonetta. Tarkista maku. Nosta tahna peitettynä jääkaappiin tekeytymään.
- Levitä paprikatahna laakealle vadille, ripottele päälle levitteen aineksista esimerkiksi paprikapaloja, chiliviipaleita, savupaprikajauhetta sekä halutessasi korianterinlehtiä.
- Tarjoa lisänä hyvää vaaleaa leipää ja suolakeksejä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


