Suppilovahverohilloke: Helppo valmistaa kuivatuista sienistä
Kuivatuista suppiksista ja mausteista voi valmistaa helppoa hilloketta, josta tulee hillosokerin ansiosta mukavan kiinteää. Suppishilloke maistuu mainiolta erityisesti erilaisten riista- ja maksaruokien kanssa, mutta yhtä hyvin hillottuja suppiksia voi lisätä vaikka salaattiin.
Hilloke syntyy vaivatta kuivatuista suppilovahveroista ja hillosokerista. Sieniä ei tarvitse liottaa ennen keittämistä. Kuva: Mikko MäntyniemiSuppilovahverohilloke
noin 5 dl valmista hilloketta
Ainekset
- 5 dl kuivattuja suppilovahveroita
Liemi
- 2 dl vettä
- ohut viipale piparjuurta
- 1 ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 laakerinlehti
- 5 neilikkaa
- 5 maustepippuria
- 1 tl suolaa
- 1½ dl hillosokeria
Valmistusohje
- Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää kuivatut suppilovahverot ja anna kiehua hissukseen noin 20 minuuttia.
- Purkita pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Nosta viileään, kun purkit ovat jäähtyneet.
- Vinkki: Suppishilloke sopii erityisesti riista- sekä maksaruokien seuraan. Myös naudan ja karitsanliha ovat oiva pari suppishillokkeelle. Hilloke säilyy viileässä pari kuukautta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


