Paahdetut kirsikkatomaatit ovat täydellinen lisuke – kokeile tuoreen leivän kanssa
Makeat kirsikkatomaatit saavat uutta makua paahdettuina ja marinoituina. Ne maistuvat sellaisenaan lisäkkeenä, salaateissa tai leivän päällä juuston kera.Paahdetut kirsikkatomaatit marinadissa
4 annosta
Ainekset
- 500 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
- 3–4 valkosipulinkynttä
- ½ ruukkua oreganoa ja/tai timjamia
Marinadi
- 1 dl oliiviöljyä
- 3 rkl omenaviinietikkaa
- 3 tl sokeria
- ½–1 tl suolaa
Lisäksi
- mozzarellajuustoa ja leipää
Valmistusohje
- Huuhtele tomaatit, kuivaa ne ja kumoa laakeaan uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Pyöräytä tomaatteja niin, että öljy leviää tasaisesti.
- Kypsennä tomaatteja 150-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes ne pehmenevät, mutta pitävät muotonsa.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, silppua yrtit.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Nostele tomaatteja puhtaaseen lasipurkkiin vuorotellen valkosipuliviipaleiden ja yrttien kera. Kaada päälle marinadi.
- Sulje purkki tiiviisti ja nosta jäähtyneenä jääkaappiin. Anna tomaattien maustua mielellään seuraavaan päivään.
- Tarjoa lisukkeena, leivän päällä mozzarellajuuston kanssa tai käytä salaatteihin.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

