Lähiruokapäivä rikkoi ennätykset – ”Maaseutu ja kotimainen ruoka kiinnostavat kaikkia”
Lähiruokapäivä 2025 keräsi ennätykselliset 335 tapahtumajärjestäjää ja 148 000 kävijää.
Lähiruokapäivänä kisattiin muun muassa kuntien välisessä perunankuorintakilpailussa. Voiton nappasi Taivassalon kunnanhallituksen puheenjohtaja Niina Anttila. Kuva: Jarno EloLähiruokapäivästä on tullut koko Suomen yhteinen maaseudun ja lähiruoan juhla. Tänä vuonna tapahtuma uusi ennätykset, kun osallistujia oli aiempaa enemmän niin tapahtumajärjestäjien kuin yleisön puolella.
Kasvu osoittaa MTK:n ruokamarkkina-asiantuntijan Heidi Siivosen mukaan, että suomalaiset haluavat tutustua ruoantuottajiinsa ja ostaa lähellä tuotettuja tuotteita.
”Maaseutu ja kotimainen ruoka kiinnostavat kaikkia! Lähiruokapäivä on hienosti koordinoitu yhteisponnistus, johon maatilan on helppo osallistua omalla tavallaan. On ollut ilo seurata, miten tapahtuma on kasvanut”, Siivonen sanoo.
Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestettiin Laitilan Kasitorilla 6.9. Tilaisuudessa piti puheen maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah. Tapahtumassa vieraili lähes 2 000 vierasta.
Siivonen pitää erityisen ilahduttavana sitä, että tapahtuma levisi tänä vuonna entistä vahvemmin myös pohjoiseen. Lapista mukana oli 13 ja Pohjois-Pohjanmaalta 16 järjestäjää, mikä oli selvästi enemmän kuin viime vuonna.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








