Poro-juustopiiras
Pororouheesta tulee herkullinen täyte paahtoleipäviipaleista tehdylle piirakkapohjalle.Leikkaa reunat ja kauli leivät litteiksi, lado vuokaan, lisää täyte ja anna uunin hoitaa homma loppuun. Viimeistele maukas poropiirakka halutessasi raikkailla vihreillä versoilla tai tarjoa se salaatin kera.
Poro-juustopiiras
6–8 palaa
- Ainekset
- Pohja
- noin 8 paahtoleipäviipaletta
- Täyte
- 3 dl mozzarella-emmentaalijuustoraastetta
- 2 dl kylmäsavupororouhetta
- 3 kananmunaa
- 1 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl rosmariinia ja/tai timjamia silputtuna
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl valkopippuria
- ¾ tl suolaa
- Lisäksi
- noin 3 dl salaattiversoja
Valmistusohje
Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (20 x 30 cm).
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuesti pois. Litistä leipäpalat kaulimalla. Levitä leivät vuoan pohjalle ja reunoille. Painele ne yhteen mahdollisimman tiiviiksi levyksi.
Levitä pohjalle juustoraaste ja sen päälle pororouhe.
Vatkaa munat, maito, kerma, yrtit, jauhot ja mausteet kulhossa. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on kauttaaltaan hyytynyt.
Nostele salaattiainekset vähän jäähtyneen piirakan päälle tai tarjoa salaatti erikseen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

