Reuben-leivässä on runsaasti lihaa: Pannulla paistaminen tekee siitä herkullisen rapean
Reuben-leipään ladotaan tuhti kerros suolaliha- tai paahtopaistiviipaleita sekä emmentaalia ja hapankaalia. Majoneesikastike huolehtii maustamisesta.
Suolalihalla tai paahtopaistiviipaleilla ja juustolla täytetyn, majoneesipohjaisella kastikkeella sivellyn leivän yllätysaines on hapankaali. Kuva: Sanne KatainenReuben-leivän keksijästä ei ole täyttä varmuutta, mutta tiedetään sen syntyneet Amerikassa 1900-luvun alkupuolella. Pannulla paistettaessa leivistä tulee herkullisen rapeita, ja ne ovatkin parhaimmillaan saman tien syötynä.
Reuben-leipä
4 annosta
Ainekset
- 8 palaa ruispaahtoleipää
- 4 rkl voita
- 8 viipaletta mustaleimaemmentalia
- 250 g suolaliha- tai paahtopaistiviipaleita
- 100 g (2 dl) hapankaalia valutettuna
Kastike
- 1 dl valkosipulimajoneesia
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl piparjuuritahnaa
- 1½ tl worcesterkastiketta
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Voitele leipäviipaleet toiselta puolelta voilla. Käännä leivät ympäri leikkuulaudalla ja voitele toiset puolet kastikkeella.
- Lado kastikeleivälle juustoa, hapankaalia ja paahtopaistiviipaleita. Nosta päälle toinen leipäviipale voipuoli ylöspäin.
- Kuumenna paistinpannu ja paista täytetyt leivät, kunnes ne ovat rapeita ja juusto sulaa. Litistä leipiä̈ yhteen paistinlastalla. Tarjoa heti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

