Tomaattipiiras, jonka pohjana toimii peruna: Nopeaa ja herkullista arkiruokaa
Keitetty peruna on fetalla ja tomaateilla täytettyjen maukkaiden piiraiden pohjien salaisuus.Perunaiset feta-tomaattipiiraat
6 kpl
Ainekset
- 6 keitettyä perunaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl juustoraastetta
Fetatahna
- 1 prk (á 200 g) pehmeää fetajuustoa
- 1 kananmuna
- ½ tl kuminansiemeniä
- ½ tl timjamia
- ripaus mustapippuria
Päälle
- 2–4 tomaattia (eri värisiä)
- basilikanlehtiä
- 1 tl vaaleaa balsamicoa
- ripaus mustapippuria
Voiteluun
- öljyä tai juoksevaa margariinia
Valmistusohje
- Kuori perunat ja hienonna haarukalla. Massaan saa jäädä hiukan rouheisuutta. Sekoita joukkoon öljy ja juustoraaste. Painele perunamassa kuusikoloisen muffinivuoan voideltujen kolojen pohjille ja reunoille.
- Sekoita feta ja muna keskenään. Hienonna kuminansiemenet ja timjami morttelissa. Lisää mausteet tahnaan. Lusikoi fetatahna perunakuppeihin. Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat piiraat vuoista.
- Ennen tarjoamista huuhtele ja kuutioi tomaatit. Lisää joukkoon hienonnettu basilika, balsamico sekä mustapippuri. Jaa seos piiraiden pinnalle.
- Säilytä piiraat jääkaapissa.
- Vinkki: Piiraista tulee sopivan kokoisia isokoloisessa muffinivuoassa, jossa on kuusi koloa. Voit valmistaa piiraat myös pienemmissä muffinikoloissa. Vähennä tällöin tarvittaessa kypsennysaikaa 5–10 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

