Kotimaa

THL: Suomessa on todettu 331 uutta koronavirustartuntaa – pääkaupunkiseudun tautitilanne on rauhoittumassa

Kahden viikon tartuntamäärät jatkavat laskusuunnassa.
Kaikkiaan koronatartuntoja on Suomessa todettu nyt hieman yli 80 000. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suomessa on todettu 331 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viikon tartuntamäärät jatkavat laskusuunnassa. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 7 454 tartuntaa, mikä on 2 155 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden on koko maan osalta reilut 134.

Kaikkiaan koronatartuntoja on Suomessa todettu nyt hieman yli 80 000.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) on yhä Suomen korkein ilmaantuvuusluku (261) 100 000:ta asukasta kohden, mutta se on laskenut selkeästi kahden viikon takaisesta (347). Myös Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku ja tapausmäärät ovat laskussa. Kahden viikon ajalla Varsinais-Suomessa on todettu 952 koronavirustapausta, kun sitä edeltävällä kahden viikon ajanjaksolla tapauksia todettiin yhteensä 1 259.

Itä-Savossa ja Kymenlaaksossa tapausmäärät ovat jyrkässä nousussa. Itä-Savossa ilmaantuvuusluku on ponnahtanut 33:sta 155:een, kun tarkastellaan kahta perättäistä kahden viikon jaksoa. Itä-Savossa on 40 000 asukasta, joten ilmaantuvuusluku voi muuttua nopeasti. Kahden viimeisimmän viikon aikana Itä-Savossa on todettu 62 uutta koronavirustartuntaa.

Kymenlaaksossa ilmaantuvuusluku nousi 55:stä 145:een.

Lue lisää

Maanantaina yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema – Kainuun tartuntarypäs kasvaa, Jyväskylässä jopa kaksisataa joutumassa karanteeniin

Suomessa koronavirustartuntoja nyt yli 7 100 – yksi uusi kuolema todettu

Pekingissä tuore koronarypäs, joka on yhdistetty läheiseen lihatoriin – virusta havaittiin lohenleikkuulaudoilla, supermarketit heittivät eväkkäitä pois yöllä

Jo toinen päivä peräkkäin ilman koronaan liittyviä kuolemia – 14 uutta tartuntaa todettu