MT 50 VUOTTA SITTEN – LA 13.11.
Mikroaaltotekniikkaa
ruoanvalmistukseen
Ruotsissa kehitettyjen mikroaaltotekniikkaan perustuvien uunien käyttämistä ruoanvalmistukseen esiteltiin Husqvarna-tehtaiden järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä torstaina. Mikroaaltouunit toimivat sillä periaatteella, että niiden magnetrodiputkien muodostamatasainen ja liikkuva mikroaaltokenttä saa aikaan orgaanisissa aineissa niiden molekyylien kiivaan liikkeen. Tämä aiheuttaa voimakasta lämpenemistä, joten ruoka lämpiää ikäänkuin sisältäpäin. Uunissa voidaan valmistaa ruokaa tuoreista aineista tai lämmittää pakasteita. Ne sopivat erikoisen hyvin massaruokailujen järjestelyihin. Sopivia käyttöpaikkoja ovat mm. kahvilat, henkilökunnan ruokalat ja koulut. Pakastettujen ruoka-annosten lämmittäminen uunissa kestää korkeintaan muutamia minuutteja.
Maikki Kulmala
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
