HS: Mies söi mäyrän – ”Maistui hieman karhulta”
Mäyrä on harvinaisempi vieras lautasella, mutta jyväskyläläinen riistamies ei antanut sen haitata.
Mäyrä on melko harmiton veijari, jota tulee toisinaan sivusaaliina supikoirajahdissa. Kuva: PasiLeinoJyväskylässä asuvan Mikko Vesterinen oli virittänyt supikoirille loukun, mutta siihen päätyikin mäyrä ja mies päätti kokeilla tämän valmistamista ruuaksi. Hyvältä maistui ja hieman karhulta, oli Vesterinen todennut lihaa maistettuaan.
Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.
Tavaksi ei mies mäyrän syöntiä aio ottaa, vaan hänen mukaansa kyseessä oli "kerran elämässä” -kokeilu. Jatkossa mäyrät saavat hänen puolestaan jatkaa kulkemistaan.
Vesterinen valmisti lihan kuin olisi tehnyt karjalanpaistia. Hän kypsensi sitä neljä tuntia uunissa noin 150 asteessa.
”Pyöräytys pannussa, porkkanaa, sipulia, pippuria, laakerinlehtiä ja katajanmarjoja”, oli mies todennut.
Liha on kypsennettävä hyvin, sillä trikiinimato voi tarttua ihmiseen. Mäyrä painoi kymmenen kiloa, ja kokeiluun hän otti siitä yli kaksi kiloa.
Vesterisen mukaan lihassa oli jonkin verran siinä oli rasvaa. Se piti poistaa, mutta muuten liha oli punaista ja mureaa – hieman karhulta se oli maistunut.
”Voimakas riistan maku, ilman erityisempää ominaismakua”, hän luonnehti lehden haastattelussa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



