
Huippukokit koittavat kopioida tuttuja välipaloja – lapsiraatia tarvitaan apuun, kun Kim Mikkola replikoi Atrian pinaattilettuja
Miten tehtaassa tehdyt valmisruuat ja pikaruoka onnistuvat keittiössä?
Mittaa toisistaan ottavat huippukokit Karoliina Jaakkola ja Kim Mikkola. Joonas Nordman juontaa. Kuva: Saku TiainenOsaavatko huippukokit kopioida tehtaassa tehtyjä välipaloja, valmisruokia ja herkkuja omissa keittiöissään? Se selviää, kun uusi ohjelma Snackmasters Suomi alkaa tiistaina.
Joka jakson alussa kokeill paljastetaan, mikä naposteltava heille tulee tehtäväksi.
He saavat testata tuotteen valmistusta kaksi päivää ennen kilpailusuoritusta. Poikkeuksena on pikatehtävä: pinaattilettujen tekemiseen kokit saavat vain päivän valmistautumisaikaa.
Kunkin herkun omat asiantuntijat valitsevat jakson lopussa voittajan.
Ensimmäisellä kaudella kokit koittavat kopioida tuttuja tuotteita: Atrian pinaattilettuja, Arnoldsin donitseja, Aino-jäätelöä, McDonaldsin nugetteja ja dippejä, Elosen sacher-kakkua sekä Taffelin nacho-maustettuja juustopalloja.
Mittaa toisistaan ottavat Inari-ravintolan perustaja, nuorimpana keittiömestarina Suomessa Michelin-tähden saanut Kim Mikkola ja sokerileipuri, ravintola Inarissa ja Murussa työskennellyt Karoliina Jaakkola.
Minkälaisia haasteita huikopalat tarjoavat?
Kotimaisen leipomokahvilaketju Arnoldsin donitseissa kokkeja haastavat taikinan salainen resepti ja kuorrutteen koostumus.
Äitienpäivän kunniaksi kokit replikoivat kotimaisen Elosen leipomon Sacher-kakun, joka täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Jälki arvioidaan aina pohjan tekstuurista täytteen makuun ja suklaakuorrutteen väristä signeerauksen ulkonäköön.
Myös McDonald’sin kananugetit täyttävät 40 vuotta. Niiden lisäksi kokit valmistavat kolme dippiä. Kokit joutuvat suoriutumaan annosten teosta tiukalla, pikaruokaan sopivalla aikataululla.
Orkla Suomen perunalastumerkki Taffelin juustopallojen ilmava rakenne syntyy isoilla tehdaskoneilla kovassa paineessa ja lämpötilassa. Miten sen jää jäljennettyä tavanomaisemmassa keittiössä?
Keittiövälinein kopioidaan myös jäätelötehtaassa valmistettu Aino-jäätelö. Makuna on Ihana maitosuklaa, joka on Aino-jäätelöiden mauista suosituin. Nestlén ja brittiläisen R&R:n perustaman Froneri Finlandin Turengin jäätelötehdas on Suomen suurin.
Miten onnistuu Suomen suosituin kasvisvalmisruoka ja miten se pitäisi lämmittää? Viime vuonna kotimaisen elintarvikevalmistaja Atrian pinaattilettuja syötiin 3,3 miljoonaa kappaletta.
Mikkola turvautuu lahjomattoman lapsiraadin apuun tavoitellessaan mahdollisimman tarkkaa kopiota letuista.
Ohjelman juontaa Joonas Nordman, MTV:n tiedotteen mukaan pienen purtavan ystävä itsekin.
”Olen valmistautunut tätä ohjelmaa varten lapsuudesta lähtien, jolloin rakkauteni kaikenlaisia snackseja kohtaan syttyi. Aika ajoin nämä tuotteet pelastavat arjen ja nostavat herkuttelijan jopa arjen yläpuolelle. Toki aina kohtuus kaikessa! Tykkään laittaa ruokaa, ja kaikki bravuurini ovat suolaisia. Snackmastersin tuotteista rohkenisin ottaa tehtäväkseni nuggetit tai pinaattiletut, vaikka ei niistä huippukokkiemme tekemien veroisia tulisi”, Nordman kertoo.
Snackmasters-formaatti on alun perin Englannista. Ohjelmasta on tehty versiot myös Australissa ja Uudessa-Seelannissa.
Tuotteina maailmalla on nähty niin hampurilaisia, jäätelötuutteja, keksejä, leivonnaisia kuin juustonaksuja.
Ohjelman tuottaa MTV:lle Yellow Film.
Tiistaina klo 21 MTV Katsomo ja MTV3
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





