Sikatila tutuksi Ruokavisassa
Ruokavisa tutustuttaa yläkoululaisia tänä lukuvuonna eläinten hyvinvointiin.
Oppimateriaalin videoista selviää, mitä Laatuvastuu-merkki kertoo sikatilasta. Videot perehdyttävät oppilaita myös kalankasvatukseen ja kasvihuonetuotantoon.
Lukuvuoden teemoja ovat ympäristö ja eläinten hyvinvointi. Ruokavisan avulla pohditaan, miten ympäristövaikutuksia voidaan pienentää ruuantuotannossa ja mitä jokainen voi omassa arjessaan tehdä.
Tavoitteena on viestiä kohtuullisuudesta ruokavalinnoissa.
Ruokavisan osaamiskilpailu on toista kertaa avoin kaikille Suomen yläkouluille.
Alkukarsinnat käydään verkossa 7. tammikuuta alkaen. Kolme maakunnallisesti parhaiten menestynyttä koulua kutsutaan loppukilpailuun, joka järjestetään 7. huhtikuuta Helsingin messukeskuksessa.
Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jonka ovat tuottaneet Ruokatieto, MTK ja Kotitalousopettajien liitto. Se tutustuttaa nuoret ruokaketjuun pellolta pöytään, jotta heistä kasvaisi vastuullisesti kuluttavia ja ruuantekijöitä arvostavia aikuisia.
Jokainen suomalainen voi testata vastuutaitojaan edellisten vuosien osaamiskilpailujen avulla. Ne löytyvät Ruokavisan verkkosivulta.
Tarja Halla
Ruokavisan osaamiskilpailu: www.ruokavisa.fi;
Koko oppimateriaali: www.ruokatieto.fi/ruokavisa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
