Karitsaa tarjolla pääsiäispöytään
Kotimainen karitsanliha sopii pääsiäispöytään. Kaupasta tai tilamyymälästä ostamisen sijaan lihaa voi tilata suoraan kotiovelle usealta tilalta.
Lammastilat myyvät lihaa varausperiaatteella, joten liha on varmasti tuoretta. Suoraan tilalta ostettaessa on myös tuotteen alkuperä selvillä. Pääsiäisenä lampaanlihan kysyntä on huipussaan, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.
Kotiin lihaa toimittavia lammastiloja ovat muun muassa Haapamäen tila, Herrakunnan Lammas, Perkkiön tila ja Satulamäen Kotilammas.
Pääsiäinen on sesonkiaikaa myös teurastamoille. Noittaan tilalta Tohmajärveltä lähes kaikki liha myydään teurastamolle.
”Pääsiäiseksi on tarkoitus myydä ainakin 100 karitsaa, 150 saattaa olla turhan optimistinen luku”, lampuri Helinä Leppänen kertoo.
”Loput myydään kesällä ja parhaat yksilöt myydään jalostuseläiminä eteenpäin, kuten jalostuslampolan tavoitteisiin kuuluu”, Leppänen toteaa.
JUKKA LEHTINEN
Loput karitsat myydään kesällä ja parhaat yksilöt myydään jalostuseläiminä eteenpäin, kuten jalostus-
lampolan tavoitteisiin kuuluu.«
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
