Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Itäraja-kirja avaa rajaseudun värikästä historiaa yksilöiden kautta
Tilaajalle
|
300 biisonia laiduntaa tällä tilalla 180-senttisen aidan suojissa – eläin on luokiteltu Ranskassa vaaralliseksi
Karitsanliha
Lihantuotanto
|
Ensimmäinen teurastamo sai eläinten hyvinvoinnista kertovan merkin – ”Tuottajille pyritään saamaan parempaa tuottajahintaa”
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Luvut kertovat kotimaisen karitsatuotannon rajusta laskusta
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lampaasta tuli väliinputoaja – ”Tätä menoa lammastalous kuihtuu Suomesta”
Tilaajalle
Kolumni
Terhi Torikka
Ruoka
|
Karitsanlihan tuotannon lasku herättää huolen ‒ alkaako kotimainen taas hävitä ravintoloiden listoilta?
Lihantuotanto
|
Pelkkä kotimaisuus ei riitä ‒ osa ravintoloista haluaa listalle tuottajan nimen
Tilaajalle
Maatalous
|
Karitsojen kasvatusrytmi muuttumassa uuden tukikauden myötä ‒ ympärivuotinen tuotanto vaarassa kärsiä
Tilaajalle
Ruoka
|
Takana on 20-tuntinen työpäivä, kun lampolassa on karitsointi meneillään:"Tämä on parasta ja pahinta aikaa”
Ruoka
|
Nyhtökaritsaa Seppälän lammastilan tapaan
Söin täällä: Joensuulaisen Ravintola Filipofin valmistama tohmajärveläinen karitsa hurmasi
Minttu-chili-valkosipulimarinoidut karitsan ribsit ja minttupesto
Karitsavartaat ja lipstikkaöljy
Kolumni
MT toimitus
Näin syntyy pääsiäisateria koko perheen voimin: Alkuun parsakeittoa, pääruuaksi nyhtölammasta ja pannulla valmistuvia rieskoja
Viulu, kyljykset vai sittenkin pataa? – Poimi tästä parhaat ohjeet pääsiäislampaan valmistukseen
Lidlin pääsiäishitteihin raaka-aineet muualta – vain mämmiviineri ja pashapulla kokonaan kotimaisia
Tamminen: Kotimaiselle luomukaritsalle on kysyntää enemmän kuin tarjontaa
Ostaja löytyi vihdoin: Yrityskauppa turvaa koristetaljojen muokkauksen jatkumisen kotimaassa
Lampaan ja karitsanliha liikkuu nyt etenkin tukkuihin ja muslimien erikoismyymälöihin – "Vuodenvaihteen jälkeen odotettavissa hinnankorotuksia"
Markkinakatsaus: Lihan tuotanto lisääntyi keväällä – tuonti väheni ja kotimaisuusaste nousi 83 prosenttiin
Tilaajalle
Pääsiäispaisteja riittää tänä keväänä – kotimaista karitsanlihaa vapautui ravintoloista kaupoille ja kuluttajille, saatavuus voi vaihdella alueittain
Tuottajaorganisaatio kaipaa lisää lampureita mukaan: "Hyvien sopimusten saamiseksi tarvittaisiin selvästi enemmän volyymia"
Lidlin paistirullassa on Suomen lipun kuva vaikka liha on uusiseelantilaista – kauppaketju hämää taas sinivalkoisilla merkinnöillä
Kuluttajille myydään tuontilammasta, vaikka suomalaisteuraat seisovat tiloilla – itsenäisyyspäivästä tavoitellaan kotimaiselle lampaanlihalle toista sesonkia pääsiäisen rinnalle
MT:n kauppakierroksen masentava tulos: alle kolmannes lammastarjonnasta oli kotimaista, vaikka sitä riitti Ruotsiinkin
Kotimaisen karitsan ylitarjonta voi kääntyä pulaksi— Ruotsalaistukkuri valmis vaihtamaan irlantilaislihan suomalaiseen
Lammasväki harkitsee tuottajaorganisaation perustamista
Tilaajalle
Tuhannet karitsat odottavat teurasvuoroa – suman syynä pidetään varastojen täyttymistä naudanlihasta
Karitsanlihan kannattavuutta syövät kausiluonteisuus ja lihan hinta
Tilaajalle
”Pääsiäisiä voisi olla useammin”, toivoo lampuri Susanna Nuutinen
Tilaajalle
Glaseeratut karitsankyljykset
Kotimaisen ruuan suosio ei näy luomulampurin kukkarossa – kilohintaan pitäisi saada vähintään 1 euro lisää
Tilaajalle
Lempeitä emoja jalostuslampolasta - Lammastalous kasvaa vauhdilla
Lammasteurastamo investoi rohkeasti