Suoraan maatilaltalähiruokakauppaan
TAMPERE
Suora kontakti tuottajaan on tärkeää myös lähiruokakauppiaalle.
”Asiakkaat kyselevät paljon, mistä ruoka tulee ja miten se on tuotettu”, vahvistaa Inkeri Komulainen tamperelaisesta Lähiruokapuoti Lempistä.
Tuottajien löytäminen vaati aluksi salapoliisin työtä. Komulainen ja Päivi Hämeenkaski tekivät pitkää päivää ennen Lempin viimekeväisiä avajaisia.
”Kiersimme käytännössä tilalta toiselle etsimässä tuotteita.”
Äidin ja tyttären vaivannäkö kannatti.
”Kesä oli todella vilkas. Olemme saaneet paljon ihania asiakkaita ja tuottajakontakteja.”
Valtaosa Lempin tuotteista tulee suoraan tiloilta. Tavarantoimitus ei ole tuottanut ongelmia.
”Tiettyä sitoutumista se toki vaatii. Haemme tuotteita itse ja jonkin verran tuottajat toimittavat niitä kauppaan.”
Myytävää on jo opittu tarjoamaan myös oma-aloitteisesti. Kauppiaat kaipailevat silti hyllyyn lisää esimerkiksi luomuvalkosipulia, erikoisempia luomuvihanneksia sekä mahdollisimman lisäaineettomia lihajalosteita.
HENNA VAINIO
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
