Atria haluaa kaikki sikatilat antibioottivapaaseen tuotantoon kolmessa vuodessa
Mukana antibioottivapaassa tuotantoketjussa on nyt noin 30 prosenttia atrialaisista sikatiloista.
Suomessa antibioottien käyttö kotieläintuotannossa on kansainvälisesti vertaillen vähäistä. Kuva: Johannes TervoLihatalo Atria käynnistää siirtymisen kohti antibiooteista vapaata sikaketjua. Tavoitteena on, että kaikki Atrian sikatilat ovat antibioottivapaan tuotannon piirissä kolmen vuoden sisällä eli vuoden 2025 loppuun mennessä, yhtiö tiedottaa.
Atria aloitti todennetusti antibioottivapaan sianlihan tuotantoketjun rakentamisen yhteistyössä tuottajien kanssa vuonna 2018. Siitä asti mukana on ollut noin 30 prosenttia Atrian sikatiloista.
Antibiootittomuus on tuonut lisäarvoa kotimaan markkinoilla ja sen merkitys on kasvussa myös viennissä.
”Nyt on aika lähteä kehittämään tätä ainutlaatuista tarinaa eteenpäin entistä laajemman tilajoukon kanssa, mutta myös kiittää niitä tiloja, joiden kanssa tätä työtä on yhdessä tehty ja kehitetty”, Atria Sika -ketjun johtaja Jaakko Kohtala summaa tiedotteessa.
Kohtala toteaa myös, että yhtiö haluaa kehittää edelleen ketjun vastuullisuudesta kertomista.
”Vain vastaamalla toimintaympäristön odotuksiin voi lihaketjumme menestyä”, Kohtala sanoo tiedotteessa.
Suomessa antibioottien käyttö kotieläintuotannossa on kansainvälisesti vertaillen vähäistä ja antibiootteja käytetään vai todettuun tarpeeseen, ei ehkäisevästi.
Antibioottien laaja-alainen käyttö lisää riskiä antibioottiresistenttien eli vastustuskykyisien bakteerien kehittymiseen ja leviämiseen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







