Kaura porskuttaa: Fazer tuplaa tuotannon Lahdessa
Kauramyllyn laajennus nostaa Fazerin suomalaisilta viljelijöiltä ostaman kauramäärän nykyisestä 20 000 tonnista 40 000 tonniin vuodessa.
Laajennuksen jälkeen Fazerin osuus on 35 prosenttia Suomen elintarvikekauran käytöstä. Kuva: Kari SalonenFazer kaksinkertaistaa Lahdessa toimivan kauramyllynsä kapasiteetin. Viiden miljoonan euron investointi toteutetaan vuosina 2016–2017.
Syynä on kauratuotteiden hyvä kysyntä.
"Nyt investoitavan viiden miljoonan euron lisäksi olemme jo investoineet kauraan 10 miljoonaa euroa", Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum muistuttaa.
Lahden kauramylly rakennettiin 2013. Fazer Alku -puurot tuotiin markkinoille seuraavana vuonna.
Kauramyllyn laajentamista aikaistetaan ennakoitua suuremman kysynnän takia.
Laajennus nostaa Fazerin suomalaisilta maanviljelijöiltä ostaman kauran määrän nykyisestä 20 000 tonnista 40 000 tonniin.
Laajennuksen jälkeen Suomessa käytetään kauraa elintarviketuotannossa noin 114 000 tonnia vuodessa, josta Fazerin osuus on noin 35 prosenttia.
Laajennuksen ansiosta Fazer kasvattaa Lahden myllyn viime vuosina voimakkaasti kasvanutta henkilöstömäärää entisestään ja kouluttaa lisää uusia myllyalan ammattilaisia.
Kauramyllyn rakennusvaihe työllistää lisäksi 50 henkilöä vuosina 2016 ja 2017.
Puolet Fazerin kauraliikevaihdosta tulee tällä hetkellä ulkomailta ja vientiä on jo nyt 30 maahan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
