MTK-Pohjois-Savo vetoaa kotimaisen ruuantuotannon puolesta: ”Jokaisella suomalaisella on vaikuttamisen mahdollisuus”
MTK-Pohjois-Savo vaatii tuottajahintojen nostoa, jotta ne vastaavat ruuan tuottamisen korkeaa kustannustasoa.
Kotimainen ruuantuotanto antaa varmuutta ruuan saatavuudesta, MTK-Pohjois-Savon tiedotteessa todetaan. Kuva: Kai TirkkonenRuuan kysyntä kasvaa väestömäärän ja elintason noustessa, mutta ruuantuotanto ei ole kasvanut kysynnän mukana, MTK-Pohjois-Savo kirjoittaa tiedotteessaan.
”Tuotantoa rajoittaa raaka-ainepula mm. lannoitteista sekä viljelykelpoisen maa-alan väheneminen ja viljelylle epäedullisten sääolosuhteiden lisääntyminen”, tiedotteessa todetaan.
Lisäksi Venäjän hyökkäys Ukrainaan on lisänyt ruuantuotannon ja ruokamarkkinoiden epävakautta. Ruuan saatavuudessa on ongelmia ja hinnat ovat voimakkaassa nousussa ympäriä maailmaa.
MTK-Pohjois-Savo vaatii tuottajahintojen nostoa, jotta ne vastaavat ruuan tuottamisen korkeaa kustannustasoa.
”Hinnannostoissa on syytä huomioida, että korkea kustannustaso jatkuu pitkälle tulevaisuuteen ja kaikki tulevat panoshankinnat ovat kalliilla hankittuja.”
MTK-Pohjois-Savo kehottaa käyttämään tuotantopanokset tarkkaan ja tuottavasti, lisäämään tilojen välistä yhteistyötä sekä panostaa suuriin satoihin ja parhaiden lohkojen viljelyyn.
Järjestö myös painottaa kuluttajien ostovalinnan merkitystä Suomen ruuantuotannon jatkuvuudelle..
”Kotimaisen vaihtoehdon valitseminen on suuri teko kotimaisen ruuantuotannon puolesta. Haastamme kuluttajien lisäksi myös julkisen ruokahuollon valitsemaan kotimaisen vaihtoehdon. Julkisella puolella on nyt näytönpaikka; esimerkillinen toiminta ja teot, luovat muille askelmerkit seurattavaksi”, MTK-Pohjois-Savon tiedotteessa sanotaan.
Kotimainen ruuantuotanto antaa varmuutta ruuan saatavuudesta ja pitää ruuan hinnan kohtuullisena, järjestö vetoaa.
”Jokaisella suomalaisella on vaikuttamisen mahdollisuus siihen, kuinka tässä onnistumme.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



