
Siikajoen lapset pääsivät juuston ja jätskin alkulähteille
Maaseutupitäjässäkään nuoriso ei välttämättä tiedä, mistä ruoka tulee. Siksi valistus on hyvä aloittaa jo päiväkodissa."Mitä lehmästä tulee?" Ruukin maaseutuopiston rehtori Esa Lehto kysyy.
"Maitoa!" Satumetsän päiväkodin lapset tietävät.
"Mitä siitä voi tehdä?"
"Juustoa!" pieni ääni ehdottaa.
"Jätskiä!" jatkaa toinen.
"Entä mitä lampaasta saa?"
"Villaa!"
"Mitä siitä saa?"
"Vaatteita!"
Kyllä. Villasukat saappaissa tulevat tarpeeseen, kun Siikajoen päiväkotien lapset ihmettelevät maatilan elämää koleassa kevätsäässä.
Ruukin maaseutuopisto ja MTK-Ruukin maaseutunuoret järjestivät perjantaina 160 päiväkotilapselle päivän maalla.
"Haluamme kertoa, mistä ruoka tulee", Ruukin maaseutunuorten puheenjohtaja Tauno Paakkari perustelee.
"Nuorisoseuralla 15–17-vuotiaat eivät tienneet, mistä kinkku tehdään", hän kertoo. Maatalous ei ole enää tuttua kaikille maaseutupitäjässäkään.
Aukko sivistyksessä oli paikattava, joten maaseutunuoret tarttuivat toimeen. He päättivät aloittaa päiväkoti-ikäisistä, jotta ruuan yhteys alkutuotantoon selviäisi mahdollisimman varhain.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



