Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Maatalous
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Hae
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Lehdet
Juuri nyt:
Mustasaarelaisen tilan kustannukset nousivat vuodessa 380 000 euroa – broileri-viljatilalla ainakin toinen tukijaloista kantaa
Lukemisto:
Vanhoillislestadiolaiset maitotilalliset tulevat Suviseuroille lataamaan akkuja ja tapaamaan ystäviä: ”Tämä on minulle tietynlainen keidas”
Ruuan alkuperä
Savoniassa restonomiopiskelijoista toivotaan tulevan lähiruokalähettiläitä – avainasemassa yhteistyö tuottajien kanssa
Ruoka
22.2.
Kokkien opettaja: Opetuksessa korostetaan liian vähän ruuan alkuperää
Ruoka
1.2.
Suomi virittelee vihreää yhteistyötä Yhdysvaltojen osavaltioiden kanssa – Minnesotan johto tapasi viime viikolla Suomen presidentin ja neljä ministeriä
Uutiset
22.11.2021
Suomalaisen ruuan kalleus on iso harha, sanoo Keskon Ari Akseli: "Verojen osuus on ällistyttävän suuri!"
Ruoka
3.11.2021
Onko toripöydän mansikka oikeasti kotimaista, entä lihatiskin naudanfile? Uusi tutkimusmenetelmä auttaa alkuperän varmistamisessa
Maatalous
11.6.2021
K-ryhmän myynti osoittaa selvin luvuin kotimaisen suosion kasvun korona-aikana
Ruoka
25.11.2020
Suomi-ruuan suosio näkyy kaupan myyntidatassa – Isoin muutos alle 35-vuotiaiden ostoksissa
Ruoka
15.9.2020
"On häpeällistä, jos julkisissa ruokapalveluissa käytetään tuontitavaraa", Anni-Mari Syväniemi lataa
Ruoka
4.9.2020
Pullakahvit vai rapujuhlat? Miten sinä juhlistat tänään Suomalaisen ruuan päivää?
Ruoka
4.9.2020
Hyvää Suomesta kipusi Suomen arvostetuimmaksi alkuperämerkiksi ja neljänneksi suosituimmaksi brändiksi
Ruoka
20.8.2020
Koronavirus sai suomalaiset muuttamaan ruokatottumuksiaan: Nyt halutaan ostaa aiempaa enemmän kotimaista
Ruoka
21.5.2020
Marttaliitto tutki: Vain joka neljäs kuluttaja tarkistaa pakkausmerkinnöistä alkuperämaan, eniten pakkausmerkinnät vaikuttavat yli 50-vuotiaisiin naisiin
Ruoka
1.4.2020
Kuluttajalle tulee tehdä selväksi, mistä ruuan pääraaka-aine on peräisin – EU:n asetusmuutos tulee voimaan tänään
Ruoka
1.4.2020
Söin täällä: Ateljéssa kuhan alta paljastui yllätys
Ruoka
29.3.2020
Tuottajille tarjottiin maaseutunuorten ja Atrian tilaisuuksissa saksalaisia lihapullia – näin tilaisuudet järjestänyt ravintola kommentoi asiaa
Ruoka
2.3.2020
Suomalaisten maidontuottajien omistama Valio käyttää lihapyöryköissään kotimaisen sijaan uusiseelantilaista lampaanlihaa: "Volyymi on vähäinen ja saatavuus epäsäännöllistä"
Ruoka
27.2.2020
Ruuan alkuperätieto näkyy kuluttajille pian laajemmin – elintarvikkeiden pääainesosan alkuperämaan oltava nähtävillä huhtikuun alusta alkaen EU-maissa
Ruoka
21.2.2020
Hunajaa korvattu siirapilla ja siemenöljyä myyty oliiviöljynä: EU-komissio raportoi maailmalta tusinan ruokaväärennöksiä lokakuussa, silti moni huijaus jää pimentoon
Ruoka
9.1.2020
Alkuperää peitellään yhä
Pääkirjoitus
9.12.2019
Kolumni
MT toimitus
Kaikille samat säännöt
Mielipide
4.9.2019
Satakuntalainen kansanedustaja Jari Myllykoski: "Tuontiruuan alkuperä on saatava selville"
Uutiset
19.7.2019
Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia
Ruoka
16.7.2019
Suomen EU-puheenjohtajakaudella ruokatarjoiluissa vältetään punaista lihaa – "Kasvislämmin laitetaan esille ensin ja vasta sitten muu pääruoka"
Uutiset
29.6.2019
Tilaajalle
Fazer myy ravintolansa kansainväliselle jättiyhtiölle – miten käy ruuan kotimaisuuden?
Ruoka
13.6.2019
Tilaajalle
Surkuhupaisa kuva laivayhtiön lihoista leviää somessa – Tallink Silja: "Käytämme kyllä kotimaistakin"
Ruoka
12.6.2019
Tässä mansikkarahkassa ei ole lainkaan mansikkaa – maku tulee keinotekoisesta valmisteesta, kannessa iso mansikan kuva
Ruoka
10.4.2019
Ruokahaaste jatkukoon
Pääkirjoitus
18.3.2019
Kokoomuksen Timo Heinonen ehdottaa: Alkuperä merkittävä myös leipiin ja leivonnaisiin
Ruoka
15.3.2019
Luulitko, että tunnettu arkinen pasta-annos on todella peräisin Bolognasta? Lehti: Pormestari kumoaa yleisen uskomuksen
Ruoka
14.3.2019
VR:n junien ravintolavaunuissa suuhun voi päätyä ulkomaisesta lihasta tehtyä kinkkupastaa: "Suosimme aina kotimaisia tuottajia, kun se on laadultaan ja hinnaltaan järkevää"
Ruoka
21.2.2019
Useilla EU-mailla toiveena tehdä ruuan alkuperämerkinnöistä pakollisia, koska niiden puuttuminen "vaarantaisi kansan- ja kuluttajaterveyden"
Ruoka
15.1.2019
Kolumni
Terhi Pape-Mustonen
Lihan alkuperäissäädös voi pahimmillaan tarkoittaa hyvin vähän
Mielipide
15.1.2019
EU hyväksyi: lihan alkuperämerkintä ravintoloissa pakolliseksi Suomessa
Ruoka
14.1.2019
Helsinki alkaa vaatia sialta saparoa – antibioottia vain sairauden hoitoon
Uutiset
11.12.2018
Tilaajalle
Espoo vaihtoi kotimaiset jauhelihapihvit saksalaisiin tuontilihapyöryköihin: Helsinki ja Vantaa kirivät ohi lihan kotimaisuusvertailussa
Ruoka
10.12.2018
Kolumni
MT toimitus
Ruuan alkuperä on aina ilmoitettava oikein
Mielipide
23.11.2018
Ministeri Leppä tamperelaisravintolan alkuperäsekoilusta: "Valitettava esimerkki"
Ruoka
9.11.2018
Fazerin hamppuleipään siemenet Kiinasta – sai silti Hyvää Suomesta -merkin
Ruoka
7.11.2018
Tilaajalle
EU epäilee: Lihan alkuperä ei ole sidoksissa sen laatuun
Uutiset
1.10.2018
Tilaajalle
Miksi kaupat ottavat brasilialaista lihaa myyntiin ongelmista huolimatta? Vain Lidl sanoo sen suoraan: "Hinta nousee kotimaisella raaka-aineella"
Uutiset
14.9.2018
Kotimainen pikaruokajätti käyttää kohuyhtiö Kaivon Lihan tuotteita: "Emme erottele alkuperämaiden osuuksia, koska ne vaihtelevat eräkohtaisesti"
Ruoka
29.4.2018
Atria osittain omistamansa Kaivon Lihan ulkomaisen lihan käytöstä: "Ei ole syytä muuttaa menestyksekästä liiketoimintaa"
Maatalous
26.4.2018
Evira: Kasvisten pakkausmerkinnät ja jäljitettävyys pääosin asianmukaisia
Maatalous
1.3.2018
Tilaajalle
Keskustan Kärnä väittää, että kauppaketjut myyvät laittomia lihajalosteita – vaatii myynnin lopettamista
Ruoka
22.2.2018
Tilaajalle
Vain joka viides kysyy ruuan alkuperää ravintolassa – lähes kaikkia se silti kiinnostaa
Ruoka
16.1.2018
Tilaajalle
Ravintoloitsija ravintola-alan alkuperäkannasta: "En ymmärrä tätä pointtia"
Ruoka
12.12.2017
Tilaajalle
Ruokakulttuuriasiamies tyrmää ravintola-alan väitteet alkuperämerkinnöistä: "Miten se nyt vaikuttaisi?"
Ruoka
12.12.2017
Tilaajalle
Maaseutunuoret tempaisivat Jyväskylässä kotimaisen ruuan puolesta
Ruoka
5.12.2017
Tilaajalle
Alkuperä esiin somen avulla
Pääkirjoitus
1.12.2017
Alkuperä yli laidan
Ruoka
18.11.2017
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Alkuperä ei selviä pakkausmerkinnästä
Mielipide
10.11.2017
Aitojamakuja-verkkosivusto auttaa pientuottajaa myymään tuotteensa
Ruoka
23.10.2017
Tilaajalle
Meira Novan Eero Raappana: Ravintolabisnes pyörii hyvin suomalaisella ruualla
Ruoka
23.10.2017
Tilaajalle
"Nimi on ollut harhaanjohtava" – Pirkan "kotimainen meetvursti" tehdään pian suomalaisesta lihasta
Ruoka
18.9.2017
Tilaajalle
Subwayn Suomen ravintoloiden kana tulee Länsi-Euroopasta, ruotsalaislehden mukaan muualle Thaimaasta
Maatalous
15.9.2017
Tilaajalle
MTK:n Kati Partanen: "Kaupan hyllyssä oleva ruoka ei ole mistään kotoisin"
Maatalous
23.7.2017
Tilaajalle
EU:n rajoilla pysäytettiin viime vuonna 41 miljoonaa väärennettyä tuotetta – ruoka kolmanneksi yleisin väärennösten listalla
Uutiset
22.7.2017
Tilaajalle
Keittiöpäällikkö paljastaa: Näin suuri osa MTK:n juhlien raaka-aineista oli kotimaisia
Ruoka
11.6.2017
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Halpuutusta ja ”brändäystä”
Mielipide
24.5.2017
Ylioppilaat syövät kotimaista ruokaa Helsingissä
Ruoka
23.3.2017
Tilaajalle
Kolumni
Terhi Pape-Mustonen
Eikö luonnolla ole arvoa, Vartiainen?
Mielipide
2.3.2017
Tilaajalle
Kanadalaiset tutkivat: Subwayn kanassa vain puolet kanaa, loppu soijaa
Ruoka
2.3.2017
Tilaajalle
Kärnä teki ruuasta oman kyselyn kansanedustajille: 80 prosenttia vastaajista haluaa tietää alkuperämaan
Uutiset
2.3.2017
Tilaajalle
Kun Herkkumaan kurkku on saksalainen, punaisen tuvan lipputanko on tyhjä
Uutiset
22.2.2017
Tilaajalle
Ulkomainen juusto saa kotimaisen mainospesun
Ruoka
19.2.2017
Tilaajalle
Siis mitä? – "Tämä jäätelö on tuotettu "EU:ssa ja EU:n ulkopuolella"
Ruoka
19.2.2017
Tilaajalle
Tapolan mustamakkara on EU-lihaa
Ruoka
19.2.2017
Tilaajalle
Mate in Vinlant?! – testaa, tiedätkö mistä ruoka on peräisin
Ruoka
17.2.2017
Tilaajalle
Ravintola-ala valmis kertomaan ruuan alkuperän – "kuuluu selvästi nykyaikaan"
Ruoka
16.12.2016
Tilaajalle
Suomalaiset arvostavat kotimaista ruokaa yhä enemmän: Kolme neljästä pitää kotimaisen syömistä tärkeänä
Ruoka
16.12.2016
Tilaajalle
Alkuperä kertoo vastuusta
Pääkirjoitus
21.10.2016
Valion viimeinen tuontijuusto? Tänä syksynä saa vielä saksalaista Mozzarellaa
Ruoka
6.10.2016
Tilaajalle
Suoramyynnin kasvu jatkuu
Pääkirjoitus
12.9.2016
Kolumni
MT toimitus
Ryhtiä ruoka- bisnekseen
Mielipide
2.9.2016
Kolumni
MT toimitus
Pakkausmerkintä johtaa harhaan
Mielipide
31.8.2016
Keskustelu ruuan alkuperästä tarpeen
Pääkirjoitus
29.8.2016
Kolumni
Arvi Pöyhönen
Maidon valmistaja on lehmä
Mielipide
22.7.2016
Kolumni
MT toimitus
Ruuan alkuperä huomioon myös julkisissa hankinnoissa
Mielipide
13.7.2016
Finnwatchin tutkijan oikeudenkäynnissä kuullaan suomalaistodistajia
Uutiset
12.7.2016
Tilaajalle
Heurekan työpajassa tarjoillaan lapsille ulkomaisia marjoja ja suklaata – "Kotimaisuus epäolennaista"
Ruoka
18.6.2016
Tilaajalle
Tiilikainen povaa pakollisten maitorajoitusten paluuta
Maatalous
15.6.2016
Tilaajalle
Kaupparyhmät eivät tiedä ruuan kotimaisuusastetta
Ruoka
16.5.2016
Tilaajalle
Lidlin Suomipesu jatkuu: Siniristilippu myös uusiseelantilaisen lampaan kylkeen
Ruoka
12.5.2016
Tilaajalle
Kotimaisuus on myyntivaltti
Pääkirjoitus
29.4.2016
Mistä ruoka on todella kotoisin? Selkeitä merkintöjä kaivataan
Uutiset
27.4.2016
Tilaajalle
Siikajoen lapset pääsivät juuston ja jätskin alkulähteille
Maatalous
24.4.2016
Atrian naudan jauheliha on pian jäljitettävissä tilalle
Maatalous
16.2.2016
Kolumni
MT toimitus
Syötkö tietämättäsi superbakteereita?
Mielipide
12.2.2016
Juha Marttila perää selkeää tietoa, mitä kotimaiselta ruualta halutaan
Uutiset
27.11.2015
Heinonen: Ravintolaruokaan ja eineksiin pakolliset alkuperämerkinnät
Uutiset
23.11.2015
MTK:n Sahi: kansantalous häviää kouluruokaruletissa
Ruoka
30.9.2015
Alkuperän salailulla petetään kuluttajaa
Pääkirjoitus
27.7.2015
Hinta kiinnostaa oluenjuojaa alkuperää enemmän
Ruoka
26.4.2015
Kolumni
MT toimitus
Suomalainen nimi ei takaa kotimaisuutta
Mielipide
30.3.2015
Ruuan alkuperä haluttaisiin näkyviin myös eineksiin
Maatalous
27.1.2014
EU ajaa ruuan nimisuojaa kauppasopimuksiin
Ruoka
4.11.2013
Tarvitaanko lähiruoka-käsitettä, pohtii Keskon puheenjohtaja
Ruoka
27.8.2013
SEL: Kuluttajan oltava tarkkana leipähyllyllä
Ruoka
9.8.2013
Kolumni
MT toimitus
Tieto alkuperästä tarpeen koulun ruokalistalla
Mielipide
9.8.2013
”Merkittävä osa lihasta rikollisjärjestöjen hallussa”
Maatalous
26.7.2013