Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Entinen ministeri Taisto Tähkämaa on kuollut 101 vuoden iässä
Tilaajalle
|
Traktoriin asennettava tienhoitopuomi antaa ulottuvuutta pusikoiden niittoon – laitteella lupiinien murskaus ei tuota ongelmia
Ruuan alkuperä
Lukijalta
Anne Kalmari
Politiikka
|
Lukijalta: Kotimaista ruokaa ei voi suosia, jos alkuperää ei ole merkitty
Elintarviketeollisuus
|
Kotimaisuudesta kertova Hyvää Suomesta -merkki entistä useammassa tuotteessa
Ruoka
|
”Okra on suomalaisen ruuan juhlaa”
Tilaajalle
Ruoka
|
4H:n Ruokakouluissa lapset pääsevät näkemään kuinka ruoka kulkee maatilalta pöytään
Elintarviketeollisuus
|
Elintarvikerikokset kasvussa – laittomuuksien kirjo vaihtelee alkuperähuijauksista hygieniapassien väärentämiseen ja kaupankäyntiin autojen takakonteista
Arvio
Harri Kallio-Kurssi
Ravintolat
|
Söin täällä: Riimilohta kelpaa maistella
Ruoka
|
Nautavastaisuus harmittaa Ruokatietoyhdistystä – Suomalaisen ruoan päivä haluaa nostaa vastuullisesti tuotetun, kotimaisen ruuan arvostusta
Savoniassa restonomiopiskelijoista toivotaan tulevan lähiruokalähettiläitä – avainasemassa yhteistyö tuottajien kanssa
Kokkien opettaja: Opetuksessa korostetaan liian vähän ruuan alkuperää
Suomi virittelee vihreää yhteistyötä Yhdysvaltojen osavaltioiden kanssa – Minnesotan johto tapasi viime viikolla Suomen presidentin ja neljä ministeriä
Suomalaisen ruuan kalleus on iso harha, sanoo Keskon Ari Akseli: "Verojen osuus on ällistyttävän suuri!"
Onko toripöydän mansikka oikeasti kotimaista, entä lihatiskin naudanfile? Uusi tutkimusmenetelmä auttaa alkuperän varmistamisessa
K-ryhmän myynti osoittaa selvin luvuin kotimaisen suosion kasvun korona-aikana
Suomi-ruuan suosio näkyy kaupan myyntidatassa – Isoin muutos alle 35-vuotiaiden ostoksissa
"On häpeällistä, jos julkisissa ruokapalveluissa käytetään tuontitavaraa", Anni-Mari Syväniemi lataa
Pullakahvit vai rapujuhlat? Miten sinä juhlistat tänään Suomalaisen ruuan päivää?
Hyvää Suomesta kipusi Suomen arvostetuimmaksi alkuperämerkiksi ja neljänneksi suosituimmaksi brändiksi
Koronavirus sai suomalaiset muuttamaan ruokatottumuksiaan: Nyt halutaan ostaa aiempaa enemmän kotimaista
Marttaliitto tutki: Vain joka neljäs kuluttaja tarkistaa pakkausmerkinnöistä alkuperämaan, eniten pakkausmerkinnät vaikuttavat yli 50-vuotiaisiin naisiin
Kuluttajalle tulee tehdä selväksi, mistä ruuan pääraaka-aine on peräisin – EU:n asetusmuutos tulee voimaan tänään
Söin täällä: Ateljéssa kuhan alta paljastui yllätys
Tuottajille tarjottiin maaseutunuorten ja Atrian tilaisuuksissa saksalaisia lihapullia – näin tilaisuudet järjestänyt ravintola kommentoi asiaa
Suomalaisten maidontuottajien omistama Valio käyttää lihapyöryköissään kotimaisen sijaan uusiseelantilaista lampaanlihaa: "Volyymi on vähäinen ja saatavuus epäsäännöllistä"
Ruuan alkuperätieto näkyy kuluttajille pian laajemmin – elintarvikkeiden pääainesosan alkuperämaan oltava nähtävillä huhtikuun alusta alkaen EU-maissa
Hunajaa korvattu siirapilla ja siemenöljyä myyty oliiviöljynä: EU-komissio raportoi maailmalta tusinan ruokaväärennöksiä lokakuussa, silti moni huijaus jää pimentoon
Alkuperää peitellään yhä
Kolumni
MT toimitus
Kaikille samat säännöt
Satakuntalainen kansanedustaja Jari Myllykoski: "Tuontiruuan alkuperä on saatava selville"
Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia
Suomen EU-puheenjohtajakaudella ruokatarjoiluissa vältetään punaista lihaa – "Kasvislämmin laitetaan esille ensin ja vasta sitten muu pääruoka"
Fazer myy ravintolansa kansainväliselle jättiyhtiölle – miten käy ruuan kotimaisuuden?
Surkuhupaisa kuva laivayhtiön lihoista leviää somessa – Tallink Silja: "Käytämme kyllä kotimaistakin"
Tässä mansikkarahkassa ei ole lainkaan mansikkaa – maku tulee keinotekoisesta valmisteesta, kannessa iso mansikan kuva
Ruokahaaste jatkukoon
Kokoomuksen Timo Heinonen ehdottaa: Alkuperä merkittävä myös leipiin ja leivonnaisiin
Luulitko, että tunnettu arkinen pasta-annos on todella peräisin Bolognasta? Lehti: Pormestari kumoaa yleisen uskomuksen
VR:n junien ravintolavaunuissa suuhun voi päätyä ulkomaisesta lihasta tehtyä kinkkupastaa: "Suosimme aina kotimaisia tuottajia, kun se on laadultaan ja hinnaltaan järkevää"
Useilla EU-mailla toiveena tehdä ruuan alkuperämerkinnöistä pakollisia, koska niiden puuttuminen "vaarantaisi kansan- ja kuluttajaterveyden"
Kolumni
Terhi Pape-Mustonen
Lihan alkuperäissäädös voi pahimmillaan tarkoittaa hyvin vähän
EU hyväksyi: lihan alkuperämerkintä ravintoloissa pakolliseksi Suomessa
Helsinki alkaa vaatia sialta saparoa – antibioottia vain sairauden hoitoon
Espoo vaihtoi kotimaiset jauhelihapihvit saksalaisiin tuontilihapyöryköihin: Helsinki ja Vantaa kirivät ohi lihan kotimaisuusvertailussa
Kolumni
MT toimitus
Ruuan alkuperä on aina ilmoitettava oikein
Ministeri Leppä tamperelaisravintolan alkuperäsekoilusta: "Valitettava esimerkki"
Fazerin hamppuleipään siemenet Kiinasta – sai silti Hyvää Suomesta -merkin
EU epäilee: Lihan alkuperä ei ole sidoksissa sen laatuun
Miksi kaupat ottavat brasilialaista lihaa myyntiin ongelmista huolimatta? Vain Lidl sanoo sen suoraan: "Hinta nousee kotimaisella raaka-aineella"
Kotimainen pikaruokajätti käyttää kohuyhtiö Kaivon Lihan tuotteita: "Emme erottele alkuperämaiden osuuksia, koska ne vaihtelevat eräkohtaisesti"
Atria osittain omistamansa Kaivon Lihan ulkomaisen lihan käytöstä: "Ei ole syytä muuttaa menestyksekästä liiketoimintaa"
Evira: Kasvisten pakkausmerkinnät ja jäljitettävyys pääosin asianmukaisia
Keskustan Kärnä väittää, että kauppaketjut myyvät laittomia lihajalosteita – vaatii myynnin lopettamista
Vain joka viides kysyy ruuan alkuperää ravintolassa – lähes kaikkia se silti kiinnostaa
Ravintoloitsija ravintola-alan alkuperäkannasta: "En ymmärrä tätä pointtia"
Ruokakulttuuriasiamies tyrmää ravintola-alan väitteet alkuperämerkinnöistä: "Miten se nyt vaikuttaisi?"
Maaseutunuoret tempaisivat Jyväskylässä kotimaisen ruuan puolesta
Alkuperä esiin somen avulla
Alkuperä yli laidan
Kolumni
MT toimitus
Alkuperä ei selviä pakkausmerkinnästä
Aitojamakuja-verkkosivusto auttaa pientuottajaa myymään tuotteensa
Meira Novan Eero Raappana: Ravintolabisnes pyörii hyvin suomalaisella ruualla
"Nimi on ollut harhaanjohtava" – Pirkan "kotimainen meetvursti" tehdään pian suomalaisesta lihasta
Subwayn Suomen ravintoloiden kana tulee Länsi-Euroopasta, ruotsalaislehden mukaan muualle Thaimaasta
MTK:n Kati Partanen: "Kaupan hyllyssä oleva ruoka ei ole mistään kotoisin"
EU:n rajoilla pysäytettiin viime vuonna 41 miljoonaa väärennettyä tuotetta – ruoka kolmanneksi yleisin väärennösten listalla
Keittiöpäällikkö paljastaa: Näin suuri osa MTK:n juhlien raaka-aineista oli kotimaisia
Kolumni
MT toimitus
Halpuutusta ja ”brändäystä”
Ylioppilaat syövät kotimaista ruokaa Helsingissä
Kolumni
Terhi Pape-Mustonen
Eikö luonnolla ole arvoa, Vartiainen?
Kanadalaiset tutkivat: Subwayn kanassa vain puolet kanaa, loppu soijaa
Kärnä teki ruuasta oman kyselyn kansanedustajille: 80 prosenttia vastaajista haluaa tietää alkuperämaan
Kun Herkkumaan kurkku on saksalainen, punaisen tuvan lipputanko on tyhjä
Ulkomainen juusto saa kotimaisen mainospesun
Siis mitä? – "Tämä jäätelö on tuotettu "EU:ssa ja EU:n ulkopuolella"
Tapolan mustamakkara on EU-lihaa
Mate in Vinlant?! – testaa, tiedätkö mistä ruoka on peräisin
Ravintola-ala valmis kertomaan ruuan alkuperän – "kuuluu selvästi nykyaikaan"
Suomalaiset arvostavat kotimaista ruokaa yhä enemmän: Kolme neljästä pitää kotimaisen syömistä tärkeänä
Alkuperä kertoo vastuusta
Valion viimeinen tuontijuusto? Tänä syksynä saa vielä saksalaista Mozzarellaa
Suoramyynnin kasvu jatkuu
Kolumni
MT toimitus
Ryhtiä ruoka- bisnekseen
Kolumni
MT toimitus
Pakkausmerkintä johtaa harhaan
Keskustelu ruuan alkuperästä tarpeen
Kolumni
Arvi Pöyhönen
Maidon valmistaja on lehmä
Kolumni
MT toimitus
Ruuan alkuperä huomioon myös julkisissa hankinnoissa
Finnwatchin tutkijan oikeudenkäynnissä kuullaan suomalaistodistajia
Heurekan työpajassa tarjoillaan lapsille ulkomaisia marjoja ja suklaata – "Kotimaisuus epäolennaista"
Tiilikainen povaa pakollisten maitorajoitusten paluuta
Kaupparyhmät eivät tiedä ruuan kotimaisuusastetta
Lidlin Suomipesu jatkuu: Siniristilippu myös uusiseelantilaisen lampaan kylkeen
Kotimaisuus on myyntivaltti
Mistä ruoka on todella kotoisin? Selkeitä merkintöjä kaivataan
Siikajoen lapset pääsivät juuston ja jätskin alkulähteille
Atrian naudan jauheliha on pian jäljitettävissä tilalle
Kolumni
MT toimitus
Syötkö tietämättäsi superbakteereita?
Juha Marttila perää selkeää tietoa, mitä kotimaiselta ruualta halutaan
Heinonen: Ravintolaruokaan ja eineksiin pakolliset alkuperämerkinnät
MTK:n Sahi: kansantalous häviää kouluruokaruletissa
Alkuperän salailulla petetään kuluttajaa
Hinta kiinnostaa oluenjuojaa alkuperää enemmän