Grillin ja sydämen lämmöllä syntyy hyvä liha
Raija Ulkuniemi ja Liisa Kotala paistavat hieman epätavallisempia grilliherkkuja. Saara Olkkonen Kuva: Viestilehtien arkistoSEINÄJOKI (MT)
Farmari-kadulla Maatalousnaisten grillissä paistuu hieman epätavallisempaa grilliruokaa. Tarjolla on hevos- ja kyyttömakkaraa sekä hevosen- ja vuohenlihaa. Lihan kyytipojaksi tarjoillaan uusia perunoita ja juureksia.
”Ainakin makkarat ovat saavuttaneet suosiota ja herättäneet huomiota”, grillin äärellä häärivä Liisa Kotala kertoo.
”Hevosmakkaramme on ainakin aiheuttanut kovasti hilpeyttä messuväen keskuudessa.”
Pottula-Grillin nimellä kulkevan grillin ruuassa on mahdollisuuksien mukaan suosittu lähituotantoa.
”Monet raaka-aineista ovat eteläpohjalaisia. Esimerkiksi kyyttömakkara on Ilmajoelta”, Kotala selittää.
Vaikka erikoislihagrilli on ensimmäistä kertaa pystyssä, ruuan valmistuksessa on onnistuttu hyvin.
”Ei ainakaan kukaan ole tullut valittamaan, että huonoa olisi ollut”, Kotala nauraa.
Mutta mikä on resepti onnistuneeseen hevosenlihaan?
”Paljon lämpöä sekä grillistä että sydämestä.”
ANNIINA KESO
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
