Atrian Leijanostaisinaudan oma-varaisuutta
Suomessa kulutettavasta naudanlihasta tuontilihaa on viidennes. Atrian varatoimitusjohtajan Jari Leijan mielestä naudanlihan kotimaisuusastetta pitäisi kasvattaa.
Leija puhui torstaina Jyväskylässä Atrian nautaseminaarissa. ”Kuluttajat arvostavat suomalaista naudanlihaa ja lihantuottajan työtä”, Leija korosti.
Kuluttaja haluaa tietää, missä ja miten liha on tuotettu. Koko ketjun läpinäkyvyyden eteen on tehtävä yhä enemmän töitä.
Monista Atrian lihatuotteista löytyvät jo tiedot tilasta, miltä liha on lähtöisin.
Leijan mielestä Atrian lihantuottajalle on saatu viime vuosina merkittävästi lisää hintaa. Osa tulosparannuksesta on tullut tuottavuuden kehittämisen kautta.
Tuottavuuden parantamiseksi on Leijan mielestä tehtävä jatkuvasti lisää töitä.
Leijan avauspuheen jälkeen torstain seminaari jatkui naudanlihantuotannon kehittämiseen liittyvin puheenvuoroin.
REIJO VESTERINEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
