Tuhansille tuottajille tiedossa ilmainen lounas – hampurilaisketju tarjoaa aterian kotimaisuus edellä
Friends & Brgrs kysyi kuluttajilta: 65 prosenttia suomalaisista pitää erittäin tärkeänä, että hampurilaisravintola käyttää kotimaisia raaka-aineita.
Viime vuonna ilmaisia aterioita tarjoiltiin yhteensä peräti 10 000 kappaletta, mikä tarkoittaa rahallisena arvona yli 140 000 euron satsausta. Kuva: Johannes TervoElintarvikkeiden omavaraisuuden ja kotimaisen ruuantuotannon merkitys on lisääntynyt merkittävästi viimeaikaisten kriisien myötä. Kotimainen ruuantuotanto on keskeinen ruokaturvakysymys.
Ravintolaketju Friends & Brgrs tarjoaa tänään 2.10. kotimaisille ruuantuottajille kiitoksena tärkeästä työstä ilmaiset hampurilaisateriat.
Suomalainen ruoka on yhä tärkeämpi valintakriteeri valtaosalle kuluttajista heikentyneestä taloustilanteesta huolimatta.
Friends & Brgrsin kuluttajatutkimuksen mukaan 65 prosenttia suomalaisista pitää erittäin tärkeänä tai tärkeänä hampurilaisravintolan raaka-aineiden kotimaisuutta.
Vastaajista 87 prosenttia pitää tärkeänä raaka-aineiden tuoreutta.
”Tulokset osoittavat kuluttajatrendiä, jossa paikallisuus, tuoreus ja laatu ovat yhä arvostetumpia tekijöitä nyt myös pikaruokabisneksessä”, toteaa Friends and Brgrsin toimitusjohtaja Tuomas Piirtola tiedotteessaan.
Pietarsaaresta ponnistava yritys on luottanut toiminnassamme kotimaiseen ruokaan alusta alkaen, sillä elintarvikkeiden puhtaus on Suomessa poikkeuksellisen ensiluokkaista globaalisti verrattuna.
”Maataloutemme käyttää esimerkiksi suhteellisen vähän torjunta-aineita.”
Kotimaisia perunoita tilataan vuosittain noin 500 000 kiloa, tomaatteja 50 000 kiloa ja jauhoja 90 000 kiloa.
Friends&Brgrsin kotimaisuusaste on hampurilaisketjuista Suomen suurimpia, sillä tuotteissa käytetään 95 prosenttisesti paikallisia raaka-aineita.
Tämä tarkoittaa myös isoja tilauksia maatalousyrittäjille, sillä esimerkiksi kotimaisia perunoita tilataan vuosittain noin 500 000 kiloa, tomaatteja 50 000 kiloa ja jauhoja 90 000 kiloa.
”Kotimaiset raaka-aineet ovat suomalaisen elintarvikehuollon pohja ja myös meidän toimintamme kunnianhimoinen elinehto”, lisää Piirtola.
Friends & Burgersin ravintoloissa keskiviikkona 2.10. toteutettava Tuottajapäivä on perinne, joka järjestetään nyt jo seitsemättä kertaa.
Tuottajapäivänä jokainen suomalainen ruoantuottaja ja samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet saavat ketjun ravintoloista ilmaisen vapaavalintaisen hampurilaisaterian.
Ravintoloihin odotetaan tänään jopa 12 000 ruoantuottajaa syömään. Pietarsaaresta aloittaneella ketjulla on 29 ravintolaa ympäri Suomen.
- Osaston luetuimmat







