Lukijalta: Kotimaisuus on huoltovarmuuden ytimessä – varusmiehet ansaitsevat laadukasta suomalaista ruokaa
Varuskunnissa syötävän ruoan kotimaisuuden korostaminen ei ole pelkästään varusmiesten etu, vaan se on myös osa laajempaa yhteiskunnallista vastuuta, kirjoittaa Mari Pinomäki. ”Suomen varuskunnissa päivittäin syövät tuhannet varusmiehet ansaitsevat ruokaa, joka on paitsi ravitsevaa myös laadukasta ja kotimaista.”Leijona Catering on vastuussa varusmiesten päivittäisistä aterioista Suomen varuskunnissa. Vuonna 2022 varuskuntaravintoloiden ruoan kotimaisuusaste oli 77 prosenttia, mikä on erittäin hyvä saavutus. Tämä luku osoittaa, että suuri osa varusmiesten nauttimasta ruoasta tulee kotimaisilta tuottajilta.
Kotimainen ruoka tukee suomalaista maataloutta, työllisyyttä ja huoltovarmuutta, mitä meidän tulisi vaalia.
Vaikka 77 prosentin kotimaisuusaste on hyvä tulos, kotimaisuusasteen nostaminen entisestään olisi askel kohti parempaa omavaraisuutta ja huoltovarmuutta. Kotimaisten raaka-aineiden käyttö liittyy suoraan Suomen kykyyn selviytyä kriisiaikoina. Huoltovarmuus on noussut yhä tärkeämmäksi keskustelunaiheeksi maailmantilanteen kiristyessä, ja elintarvikeomavaraisuus on yksi keskeinen osa huoltovarmuutta.
Suomen varuskunnissa päivittäin syövät tuhannet varusmiehet ansaitsevat ruokaa, joka on paitsi ravitsevaa myös laadukasta ja kotimaista. Kotimaisen ruuan alkuperä tunnetaan ja sen tuotantoprosessi on sekä eettinen että ympäristöystävällinen. Samalla varmistamme, että Suomi pystyy ylläpitämään omaa ruoantuotantoaan ja tukemaan maataloutta.
Varuskunnissa syötävän ruoan kotimaisuuden korostaminen ei ole pelkästään varusmiesten etu, vaan se on myös osa laajempaa yhteiskunnallista vastuuta. Suomalaisen ruoan tarjoaminen maanpuolustukseen sitoutuneille nuorille on tapa osoittaa, että arvostamme heidän panostaan ja haluamme tukea heidän hyvinvointiaan. Kun panostamme kotimaiseen ruokaan, panostamme samalla myös Suomen tulevaisuuteen ja turvallisuuteen.
Mari Pinomäki
varapuheenjohtaja
Varusmiesliitto
Hämeenlinna
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat










