Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: NIBE Energy Systems Oy

Lämmitysremontti kokonaan tai osittain – hyötyä heti ja tulevaisuudessa

Jos nykyinen öljy- tai puukattilasi on tullut tiensä päähän, tai jos vaivalloisuus tai liian suuret lämmityskustannukset harmittavat, on aika pohtia lämmityksen uudistamista. Haluatko uusia koko järjestelmän kerralla vai uudistaa osittain vanhaa hyödyntäen? Valinta on sinun. Kumman tahansa valitset, niin muista varautua myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Koko lämmitysjärjestelmän uusiminen – useita vaihtoehtoja

Jos kodissasi on vesikiertoinen lämmönjako, on sinulla useita lämpöpumppuvaihtoehtoja. Näillä lämmityksesi energiatehokkuus lisääntyy, käyttö helpottuu ja säästät rahaa, jopa 70 % aiempiin kustannuksiin verrattuna. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan hoitaa lämmitys ja lämmin vesi kokonaan, etenkin jos ei haluta tai voida porata energiakaivoa tontille. Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitetaan ulos, yleensä talon seinustalle, missä se ottaa ilmasta luonnon ilmaisenergiaa lämmitykseen ympäri vuoden.

Jos tontille voi porata energiakaivon lämmön keräämiseen tai kaivaa keruupiirin maahan esim. peltoon, voidaan hyödyntää maalämpöä, joka on Suomen oloissa tehokkain ja huolettomin lämmitys. Nykyaikaiset invertteriohjatut NIBE maalämpöpumput säätävät automaattisesti tehoaan tarpeen mukaan ja alhainen käynnistysten määrä säästää kompressoria. Myös maalämpöpumppu hoitaa sekä kodin lämmityksen, että lämpimän käyttöveden tuoton.

  • NIBE Energiatalkoot: Uusi lämmitys kotiisi jo syksyksi!
  • Kampanja-aikana 3.4.-30.9.2023 NIBE POLAR, NIBE SPLIT BOX tai NIBE VENTO ilma-vesilämmitysjärjestelmän hankkineille Jopo kaupan päälle (arvo n. 479€)!
  • Kampanjatuotteen tilauksen, toimituksen ja palkinnon lunastuksen tulee tapahtua kampanja-aikana.
  • LUE LISÄÄ KAMPANJASTA >

Kannattaako lämmityksen uusiminen?

Lämmityksen uudistuksen myötä saat heti selkeitä etuja ja mahdollisuuksia pienempien lämmityskustannusten ja pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi: Voit helposti liittää lämpöpumpun nettiin ja ottaa käyttöösi myUplink-palvelun, jonka avulla voi seurata järjestelmääsi esim. älypuhelimellasi ja mahdollisesta toimintahäiriöstä lähtee sinulle sähköpostia toimenpiteitä varten. Tarpeen tullen sovelluksen käyttöoikeuden voit antaa myös huoltomiehelle, joka voi omalta puhelimeltaan tarkistaa, että järjestelmän säädöt ja arvot ovat kunnossa. Hyödyntämällä lämpöpumpun pörssisähköohjausta, voit pienentää sähkölaskuasi entisestään. Sinulla on myös mahdollisuus halutessasi tuottaa aurinkosähköä lämpöpumpullesi, liittää kodin ilmanvaihto lämpöpumpun automatiikkaan tai hoitaa kotisi viilennys lämpöpumpun avulla.

Katso videolta miten Salossa sujui siirtyminen öljystä maalämpöön:

NIBE Energiatalkoot 2023 -kampanja-aikana 3.4.-30.9.2023 kaikkiin uusiin NIBE Rahoitus -hakemuksiin on voimassa rahoitustarjous. Tutustu rahoitustarjoukseen

Lämmitysjärjestelmän osittainen uudistaminen

Hyvin huollettu öljy- tai puukattila on pitkäikäinen, eikä sitä välttämättä kannata heittää pois, vaikka lämmityskuluja haluttaisiin alentaa ja lämmitystä muuttaa ympäristöystävällisemmäksi. Nykyisen kattilan rinnalle voi helposti asennuttaa NIBE ilma-vesilämpöpumpun, jolloin lämpöpumppu ja lämmityskattila toimivat yhdessä. Näin öljyä kuluu vain vähän, mutta öljypoltin pysyy toimintakunnossa ja varajärjestelmänä poikkeuksellisen kovia pakkaspäiviä varten. Helppokäyttöinen NIBE ohjaus hoitaa koko lämmityksen toiminnan sujuvuuden. Järjestelmä on nopea asentaa ja maksaa hankintahintansa nopeasti takaisin pienentyneinä energiakuluina.

Toimi näin

Lämpöpumppua ei tule koskaan valita vain talon neliömäärän mukaan, vaan aina kannattaa pyytää asiantuntijalta kattava mitoituslaskelma, missä huomioidaan mm. tarvittava lämmitysenergian määrä, lämpimän käyttöveden kulutus, mahdollisen nykyisen energiakaivon syvyys sekä erityistarpeet, esim. uima-allas tai autotallin lämmitys. Mitoituslaskelman saat lähimmältä NIBE jälleenmyyjältä tai lähettämällä sähköpostia NIBElle: mitoitus@nibe.fi.

NIBE Neuvontapalvelu auttaa sinua lämpöpumpun hankintaa koskevissa kysymyksissä. Ota yhteyttä!

Lisätietoja: www.nibe.fi | info@nibe.fi

Mainos: NIBE Energy Systems Oy

Lue lisää